Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Att leva är en konst : den hela människan

Att leva är en konst : den hela människan

Inbunden bok Natur och Kultur. 1 uppl. 2006. 143 sidor.

Nyskick. Förlagets dekorerade pappband. 21,5 x 13,9 cm. 309 g

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9127108775
Titel
Att leva är en konst : den hela människan
Författare
Bengt Jacobsson
Förlag
Natur och Kultur
Utgivningsår
2006
Omfång
143 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
145 x 216 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
304 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad vet vi om livet - intet! Det är fullt av möjligheter, av mörker och ljus, djup och yta, ordning och kaos, ont och gott, förnuft och känsla, rationalitet och humanitet. Det är onekligen en konst att leva; att kunna uppnå den självklara balansen mellan tillvarons motsatta sidor. När människan är i balans vågar hon vara sig själv, då behärskar hon konsten att bara vara.
Bengt Jacobsson är en påläst tänkare som skickligt väver in citat från klassikerna för att berätta för nutida läsare om existentiella sanningar. Den moderna människan lever mer och mer på villkor utanför sig själv , livstempot ökar och stress och otrygghet blir ofta följden. Att vara hel människa innebär att leva här och nu, att leva utan några förutfattade meningar om hur livet ska, måste eller bör levas.
Att leva är en konst är den tredje och sista delen i hans trilogi om människans grundläggande villkor i det postmoderna informationssamhället. Denna livsbejakande tankebok handlar liksom författarens tidigare böcker Livets längtan efter sig självt och Livet – inte plikt utan möjlighet om människans existentiella villkor.

Ur förordet: "Den som vandrar med enkelheten för ögonen är ödmjuk, den som vilar i nuet är närvarande, den som räknar med rörelse är besinningsfull. Att bara vara här och nu är livets stora mening. Men för att nå dit krävs inte bara hjärta, vilja och mod utan mest av allt en stor tilltro till meningen med det liv man lever."

Bengt Jacobbson
är etnolog och författare. Han har arbetat med kulturhistoriska forskningsprojekt och som redaktör vid Nationalencyklopedin och Lexikon 2000. Numera är han främst verksam som föreläsare och utbildare i ämnen som etik och moral, livskvalitet och humanistiskt ledarskap. Hans böcker med anknytning till dessa ämnen är: Livet – inte plikt utan möjlighet (1995) och Livets längtan efter sig självt (1999).
Ytterligare författare: Jacobsson, Bengt