Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Pink Floyd : musiken, människorna, myterna

Pink Floyd : musiken, människorna, myterna

Pocketbok. Pocketförlaget. 1 uppl. 2011. 368 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186675929
Titel
Pink Floyd : musiken, människorna, myterna
Författare
Bengt Liljegren
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2011
Omfång
368 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
196 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Detta är den häpnadsväckande historien om hur det gick till när ett undergroundband förvandlades till världens största rockgrupp!
Det är 45 år sedan Pink Floyd bildades. Den legendariska rockgruppen fångar fortfarande tusentals nya lyssnare och år 2008 tilldelades de Polarpriset. Med tidlösa mästerverk som Dark Side of the Moon och The Wall förändrade de rockmusiken för alltid.

Historikern och musikern Bengt Liljegren presenterar här den nakna och inte alltid så smickrande historien om Pink Floyd från starten som coverband 1965 till den bejublade återföreningen vid Live 8-galan 2005 inför två miljarder tv-tittare. Och det är en story som rymmer långt mer än bara konstnärliga landvinningar: Den destruktiva rivaliteten mellan den diktatoriske basisten Roger Waters och den flegmatiske gitarristen David Gilmour. De nedtystade turerna om hur organisten Richard Wright sparkades ur bandet, men ändå fortsatte att medverka på konserterna. Nick Masons bräckliga självförtroende som trummis, som ledde till att han ersattes av studiomusiker under skivinspelningarna.
I berättelsens fokus står kulthjälten Syd Barretts gripande öde. Sångaren och låtskrivaren som blev den psykedeliska rörelsens ikon: vacker, genialisk, men redan kort efter genombrottet sparkad ur gruppen och förklarad psykiskt otillräknelig. Var det resultatet av omfattande LSD-missbruk? Eller ett överlagt beslut att stiga av den kommersiella popkarusellen för att istället ägna sig åt måleri?

Pink Floyd har sålt över 100 miljoner album och uppträtt inför miljontals människor. Trots detta har de enskilda medlemmarna förblivit förvånansvärt anonyma. Inget rockband av sådan global dignitet har så framgångsrikt lyckats skydda sina privatliv.