Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Medicinska Ord

Medicinska Ord

Häftad bok Studentlitteratur AB. 5 uppl. 2009. 472 sidor.

Nära nyskick. Mycket fint skick, väldigt lite använd. Inga överstrykningar, vikta hörn eller liknande.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144056470
Titel
Medicinska Ord
Författare
Bengt Lundh - Jörgen Malmquist
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2009
Omfång
472 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
683 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Uppslagsboken Medicinska Ord (MO) är en modern medicinsk ordbok som förklarar de medicinska facktermernas betydelser. MO innehåller de klassiska termerna av grekiskt eller latinskt ursprung. Deras stavning är försvenskad enligt riktlinjer från Svenska Läkaresällskapets kommitté för medicinsk språkvård. I utvalda fall anges också latinsk stavning. Vidare är inriktningen att MO ska redovisa de viktigaste av det stora antalet termer som hämtats från medicinska och biologiska basvetenskaper. Termer från administration, odontologi och vetenskapsmetodik har också inkluderats, liksom namnen på de läkemedel som är i bruk i Sverige.

MO är mer än en ren ”översättning” av facktermer till ett ord eller uttryck i allmänspråket. Många uppslagsord är försedda med förklaringar som sätter in termen i sitt sammanhang och beskriver t.ex. ett organs funktioner, en sjukdoms symtom eller en läkemedelsgrupps verkningssätt. Förklaringarna har dock hållits korta för att begränsa omfånget och hålla boken hanterlig. MO har till skillnad från flertalet andra medicinska ordböcker ett stort antal förklarande bilder, placerade i nära anslutning till uppslagsordet.

MO riktar sig i första hand till alla dem som utbildar sig för olika yrken inom sjukvården och till dem som är lärare inom dessa utbildningar. Den är också avsedd för dem som redan är verksamma inom sjukvård och dess administration och tillsyn. Boken är vidare tänkt att vara till nytta för den majoritet bland allmänheten som kommer i kontakt med sjukvården som patienter eller som anhöriga till patienter, liksom för journalister, jurister m.fl.