Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den liderliga häxan : häxhammaren och de svenska häxprocesserna

Den liderliga häxan : häxhammaren och de svenska häxprocesserna

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Carlssons | u. å. | Pappband. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (15-25 cm i höjd) | 172 s. | 9789173319942 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska | Ämnesord: Häxprocesser | ------ Mer info: Nakenhet, orgier, sadism det verkar uppenbart att sexualiteten var av stor betydelse vid häxprocesserna under 1400- till 1600-talen. I rättsdokument berättas detaljerat om tortyr och förnedring i pinokamrarna. Det skrämmer och det trollbinder. Den sexuella aspekten tas upp av flera forskare, men det finns mer att säga om häxprocesserna, från olika synvinklar, med olika fokus, om olika aspekter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173319942
Titel
Den liderliga häxan : häxhammaren och de svenska häxprocesserna
Författare
Bergenheim, Åsa
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2020
Omfång
172 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
144 x 218 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
450 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Häxhammaren och de svenska häxprocesserna I Sverige avrättades cirka 400 personer för trolldom under perioden 1492-1704. I konsten framträder allt med en fasansfull tydlighet, nakna kroppar i orgiastiska ceremonier, håriga djävlar vilt kopulerande med kvinnor och förvridna smärtfyllda ansikten i flammande bål. I rättsdokument från tiden berättas detaljerat om tortyr och förnedring i pinokamrarna, ofta med tydligt sexuella inslag. Nakenhet, orgier, sadism sexualiteten var av stor betydelse. Åsa Bergenheim har gått igenom rannsakningsprotokoll från 1600-talet och skildrar hur kvinnan svag, oren och liderlig blev ett enkelt mål för djävulen, som sades överföra den ondskefulla kraften till henne genom sexuellt umgänge. Som hans tjänarinna sågs hon sprida ondskan vidare över världen. Bergenheim ger oss en gedigen men lättöverskådlig bild av kvinnans utsatthet i stormaktstidens Sverige, av tidens rättsväsende och inställning till kön, makt och sexualitet. Detta är en välskriven, fängslande skildring av häxprocesserna i Sverige. Boken riktar sig inte i första hand till forskare, utan till alla och envar som är intresserade av det fascinerande ämnet. 
Ytterligare författare: Bergenheim, Åsa