Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Längtans blommor Om gammaldags trädgårdsväxter

Längtans blommor Om gammaldags trädgårdsväxter

Mycket gott skick. Fjärde upplagan., Stockholm, 2004, Prisma, Danskt band., Stockholm, 14,7 x 17 cm, teckningar i sv/v av Jessika Berglund och foto i färg., Mycket gott skick.,

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789151843834
Titel
Längtans blommor : om gammaldags trädgårdsväxter
Författare
Karin Berglund
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2004
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
144 x 172 mm
Vikt
341 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Stockros, akleja, jungfruros, luktviol, bondpion, poetnarciss... längtans blommor, fulla av doft, skönhet och poesi. Många av de gammaldags trädgårdsblommorna har odlats sedan urminnes tider och är omgärdade av myter och historier. Ingen kan som Karin Berglund beskriva en blomma, eller kanske en hel äng av blommor, så att man förnimmer färger och dofter. Hon delar inspirerande med sig av sina kunskaper om växterna och deras kulturhistoria. Längtans blommor har sedan den första utgivningen 1987 blivit en modern klassiker inom trädgårdslitteraturen. Så här skrev några recensenter: "En underbar, härligt positiv bok. Fylld av dofter och kunskap. Den tar tid att läsa. Inte för att den är svår eller tung men för att den är så bemängd med idéer att man genast rusar ut för att pröva dem." Tony Lewenhaupt, Sydsvenska Dagbladet "Som underrubriken 'gammaldags' antyder, ägnas en hel del utrymme åt blommornas kulturhistoria. Den meddelas inte bara pliktskyldigt, utan med förståelse för att kulturhistoria är en västentlig del av den estetiska upplevelsen." Alvar Ellegård, Veckans Affärer Denna, den fjärde upplagan av boken, nu i Prismas "färgpocket"-serie, är sånär som på format och band identisk med den nya, omarbetade upplaga med nya färgbilder och teckningar, som utkom 1996.