Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 55 SEK
Den dansande damastvävaren

Den dansande damastvävaren

av

Inbunden bok. Nordiska Museets Förlag. 1999. 246 sidor.

Nyskick. Ny bok, Stor Kartonnage inbunden bok med röd linnerygg, 246 s, Ett spännande livsöde om godsägaren och vävaren Carl Widlund, som var en av de skickligaste damastvävarna, testamenterade alla redskap och textilier till Nordiska Museet, många fotografier och annat illustreraned material, Nordiska Museets Förlag, 1999. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Swish


Förlagsfakta

ISBN
9171084606
Titel
Den dansande damastvävaren
Författare
Berit Eldvik
Förlag
Nordiska Museets Förlag
Utgivningsdatum
19990501
Omfång
246 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 276 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
1147 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Godsägaren och damastvävaren Carl Gustaf Widlund var en av Sveriges skickligaste damastvävare. Han skapade sitt damastväveri på godset Tranjerdstorp i Värmland och var den siste i kedjan av damastvävare, ett manligt yrke med traditioner i Sverige från 1700-talets början. Den dansande damastvävaren handlar om hans spännande liv med passion för vävning, tango och samba, och ger bakgrunden till det sista stora handväveriet för förstklassigt damastduktyg, det yppersta som funnits under 1900-talet. Boken avslutas med mönsterförteckning. Vacker bok som är ett måste för alla textilintresserade!