Bakbok för intoleranta
Inbundna böcker. Gothia Förlag. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Bakbok för intoleranta och deras bekanta innehåller ett åttiotal glutenfria recept på matbröd, kaffebröd, kakor, tårtor, pizzor och pajer. Många recept är också fria från laktos, mjölk- och sojaprotein. I slutet av boken finns en allergiguide som informerar om ifall mandel, nötter och ägg ingår i recepten. Dessutom ingår faktaavsnitt, information om faror och fällor samt praktiska tips för bakningen. Själva titeln på boken ger en fingervisning om att boken inte bara vänder sig till personer med födoämnesintolerans eller -allergi utan också till deras bekantskapskretsar. Det är författarens förhoppning att även de som inte är så vana att baka ska våga börja baka specialbröd.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789172053533
- Titel
- Bakbok för intoleranta
- Författare
- Berit Klintbom
- Förlag
- Gothia Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska