Choklad, praliner, marsipan & karameller
Böcker. Warne Förlag. 2005. 184 sidor.
Den legendariske konditorn Birger Lundgren har lagt ner stor möda för att göra framställningen så lättöverskådlig som möjligt, till exempel genom tydliga instruktioner för genomförandet och med recept i tabellform. Dessutom ingår avsnitt med nyttig information om grundläggande tekniker och redskap.
Recepten varierar i svårighetsgrad allt från recept som envar bör kunna behärska, som t. ex. kola och ischoklad till professionellt tillverkade praliner som likörpraliner och montelimar. Du får dessutom noggranna instruktioner med foton och teckningar hur man gör buteljgris i marsipan och tittägg.
Tydliga markeringar anger vad som är grundrecept. Boken utgör en gedigen grund för arbete med choklad, praliner, marsipan och karameller.
Boken ingår i Konditorserien en guldgruva för yrkeskonditorer och elever under utbildning.
För bearbetning och faktagranskning svarar konditor Lars Pautke, Berzelii Choklad & Konfekt i Göteborg samt tekn.dr. Reidar Lyng.
"Birger Lundgrens nya bok är ett måste i varje skola, branschföretag och bagar-konditorhem. Men även den intresserade privatpersonen har stor nytta av den genom dess lättillgängliga pedagogiska uppläggning."
(Magnus Magnusson, Tidningen Bröd nr 8 2005)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789186425654
- Titel
- Choklad, praliner, marsipan & karameller
- Författare
- Birger Lundgren
- Förlag
- Warne Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 223 x 302 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1098 g
- Språk
- Svenska