Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Det nordiska skafferiet : torkning, mjölksyrning, fermentering, inläggningar, olja, vinäger & salt

Det nordiska skafferiet : torkning, mjölksyrning, fermentering, inläggningar, olja, vinäger & salt

Inbundna böcker. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 174 sidor.

”Hur härligt är det inte att plocka fram sommarens fläderblom i form av vinäger, njuta av fermenterad rabarber och krydda med nässelsalt? Dyk ner i myllan året runt genom goda råd och drygt hundra härliga recept.” Svenska Dagbladet
"I Det nordiska skafferiet, av kocken Johan Björkman, ser jag andra sätt att använda granskott, till exempel smaksätta rapsolja eller göra kapris av. Hans bok består av råd, tips och fina foton och visar hur man ur skog och mark kan skaffa sig ett nordiskt vinterskafferi. Vad sägs om nässelsalt? Torkade vresrosblad? Fläderblomsvinäger? Här finns ett fint recept på bakade jordärtskockor som tar vara på smaken i det litet hårda skalet. (...) Glupskt bläddrar mina smaklökar genom uppslag efter uppslag. Så här vill jag leva och äta, tänker jag längtansfullt."
Göran Greider, Aftonbladet
"Bra, ofta lite ovanliga recept, inspirerande text tillsammans med makalöst snygga och färgglada fotografier gör denna bok till en riktig pärla för den som vill fylla skafferiet."
BTJ
Med hjälp av traditionella konserveringsmetoder kan du skapa ett modernt nordiskt skafferi att plocka ur även under den mörkare delen av året. Johan Björkman torkar, fermenterar, lägger in i klassisk inläggningslag, mixar eget örtsalt och smaksätter olja och vinäger. Boken innehåller drygt 100 recept på allt från lingonpulver, ramslökskapris och nässelsalt till klassiska inlagda rödbetor, mjölksyrad vitkål med gräslök och fermenterad rabarber. I slutet av boken finns förslag på hela maträtter som du sätter ihop med hjälp av det du har hemma i skafferiet.
Johan Björkman är diskaren från Trollhättan som numera arbetar som kökschef på restaurang Koka i Göteborg. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin och fokuserar på modern västsvensk gastronomi och fina råvaror. Boken är en sammanfattning av de tekniker som Johan använt sig av under de senaste tio åren för att ha tillgång till örter och
grönsaker året om.

Förlagsfakta

ISBN
9789127161733
Titel
Det nordiska skafferiet : torkning, mjölksyrning, fermentering, inläggningar, olja, vinäger & salt
Författare
Björkman, Johan
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2019
Omfång
174 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
640 g
Språk
Svenska