Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tankens kraft och känslans makt - Om vanor, förutfattade meningar och hoppet om ett ännu bättre liv
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9189533011
Titel
Tankens kraft & Känslans makt
Författare
Björn Adler - Hanna Adler
Förlag
NU-förlaget/Kognitivt Centrum
Utgivningsår
2003
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
71 x 240 mm Ryggbredd 7 mm
Vikt
312 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Innehåll

En tankes kraft sid 6
En känslas makt sid 26
En vanas makt sid 45
Vägar till förändring sid 69
Hinder på vägen sid 90
Fler redskap och tillbehör sid 109
Min egen väg sid 120

-------------

Förord

Detta är en bok om känslor och tankar. Den handlar om tankar och känslor som befinner sig i samma medvetande. Det är också en bok om vanans makt och vägar till förändring.

Förr skiljde vi tydligt mellan det som vi tänkte och det som vi kände. Vi till och med lokaliserade känslor såsom kärlek utanför hjärnan. Denna rest bär vi än idag med oss. Vi säger ju: “Jag älskar dig av hela mitt hjärta!” Vi kan lätt konstatera att det faktiskt inte låter lika bra att säga: “Jag älskar dig med hela min hjärna! “ Även om detta kanske skulle vara mer korrekt.

Vi människor har den egenheten att vi alla är fyllda med förutfattade meningar. Detta kan låta dystert och till och med fördomsfullt. Dessa i förväg fattade uppfattningar är dock en förutsättning för vår mänskliga existens. De utgör ett nödvändigt svar på hjärnans begränsningar. Vi kan trösta oss med att det är långt ifrån alla förutfattade meningar som är farliga eller fördomsfulla. Den största fördomen ligger förmodligen i det fördröjda svaret när vi måste tänka till eller dröjer med svaret på en fråga såsom: “Vad skulle Du tycka om Din dotter skulle gifta sig med någon från en infödingsstam långt bort i fjärran land eller med grannens dumma och bråkiga pojke?” Ja, vad tycker vi? Vad tänker och känner vi inför detta?

Det är vanligt att det inom oss själva finns sidor som motarbetar en positiv förändring. Allt för att vi sedan, lite uppkäftigt, skall kunna säga: “Vad var det jag sa? Det går inte att förändra!” När det är riktigt illa kan det t o m vara så att vi skapar en förändring bara för att sedan kunna säga: “Det visste jag väl!!!!” Förmodligen är det så att ALLA av oss i någon mening är drabbade av detta fenomen men vi har oftast lättare för att se det hos andra. Och andra har lättare för att se mina förutfattade meningar.

Många tankar och känslor vårdas och omhuldas. Även de negativa. En förändring, däremot, startar ofta i en insikt om hur det ligger till. Den startar i ett eget ansvarstagande över just sina egna tankar och känslor. Vägen till förändring kan dock vara lång. Den kräver att vi aktivt vågar utforska och utmana våra gamla invanda tankar och känslor. En ny vana kräver nya, konkreta handlingar. Inte bara en gång utan upprepat vid flera tillfällen.

Skrivandet av denna bok har berikat oss och stimulerat till många tankar och känslor och det är en from förhoppning att dessa skall få fortsätta att existera och utvecklas via Er läsare.

Höllviken i oktober 2003

Björn Adler Hanna Adler

Läs mer på: www.kognitivpsykoterapi.nu
www.kognitivtcentrum.se
Ytterligare författare: Adler, Björn
Ytterligare författare: Adler, Hanna