Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hjärtat som vapen

Hjärtat som vapen

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 344 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9100111430
Titel
Hjärtat som vapen
Författare
Björn Ranelid
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
344 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
161 x 231 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
727 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lågan står rak och stilla i Julias vackra trädgård i den sena sommarkvällen och natten. Hon berättar om sitt liv och hon väljer små ord utan glitter eller stubintråd som är fästad i fiende och ovänner.
I maj år 1897 lämnade Ruben och hans fästmö Alice Sundsvall för att i likhet med hundratusentals andra svenskar utvandra till Amerika. Efter en strapatsrik färd kom de så småningom ända bort till Kalifornien, där Ruben slog sig ned i en liten by som bonde och biodlare. Två söner föddes och så kom lilla Julia.
 Julia växte upp under första världskriget. Hon var öppen och glad men redan som barn följde hon instinkten och gick sin egen väg. Hon vände sig inte bort från de svaga, hon revolterade starkt mot övergrepp och lärde sig att vara vaksam och försiktig. Tidigt blev hon varse att kärleken och passionen kunde balansera på linan mellan liv och död.
 Sjutton år gammal flyttar Julia till en badort vid Stillahavskusten, där hon får plats som barnflicka. Så småningom får hon hjälpa till i familjens konditori, och det är här hon kommer att möta de olika människor som får en avgörande betydelse i hennes liv: Frank och Maria i bageriet, fönsterputsaren Marlon, biografägaren Leonard, Jacob målare och hans son Bill, och Harry, den berömde statsmannen, som skulle ge Julia en stor gåva.

Hjärtat som vapen är en förtätad roman om vänskapens och kärlekens obändiga kraft, men också om dubbelmoral, lögner och förtal, där somliga får upprättelse medan andra går under. Mycket subtilt berör Björn Ranelid här några av samtidens stora frågor - pacifism, brott och straff och den enskilde individens ansvar för sina handlingar. Men främst är detta ett kärleksfullt porträtt av en kvinna med sällsynt resning, en kvinna som utmanar oss att ta ställning.