-
Den tekniske kocken Recept och förklaringar...
Inbunden bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2005. 176 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172232266
- Titel
- Den tekniske kocken Recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket
- Författare
- Per-Olof Hegg - Rikard Nilsson
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?
DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson förklarar vad som händer när vi lagar mat. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Boken är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Livsmedelsprofessorn och kocken ger massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Arbeta efter den i köket eller läs ett kapitel framför brasan.
Denna kokbok är avsedd för alla matlagningsintresserade och innehåller såväl enkla recept som mer avancerade gourmetrecept som ger en känsla av lyx utan att kräva alltför lång tid i köket.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i Kocklandslaget. I samarbete med NASA har han dessutom utvecklat mat för rymdfärder. Författaren är numera engagerad i restaurangerna Solsidan och Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
Jure Förlag 1 9789172232266 -
Det lilla köket - mat för en till två
Inbunden bok. Bokförlaget DN. 2003. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslaget med mycket små hanteringsspår. Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst. 52 lättlagade middagar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175884721
- Titel
- Det lilla köket : mat för en till två
- Författare
- Lyregård, Berit
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dagens Nyheters matskribent Berit Lyregård delar med sig av sina bästa recept för det lilla hushållet. God och lättlagad mat som passar både till vardag och fest. Middagsmat för en eller två personer. Är man fler går det lätt att dubbla recepten. Pasta, kyckling, fisk, soppa och gröna middagar har fått varsitt kapitel. Bland tillbehören finns många goda röror, bröd och kalla såser, till exempel rucolapesto, tapenade, harissasås, indisk yoghurtsås, hummus, focaccia, ciabatta och mycket mer.Fler smakprov ur innehållet: Pastasås från Sicilien med tomat och mandelLax och kapris till tagliatelleKantarellfyllda cannelloniKycklinglår med lime och ingefära Kalkonwraps Röd och vit fisk i saffranssås Kräftstjärtar i kokosmölkOrientalisk fisksoppa Rödbetssoppa med fetaostkrämVid varje recept står angivet hur lång tid som beräknas gå åt vid tillagningen. För det mesta räcker det med 2530 minuter. Albert Håkanssons fina matbilder lockar till nytändning i köket.Berit Lyregård skriver om mat i Dagens Nyheter varje vecka. Hon är journalist och hämtar inspiration till recepten på resor i världen. Det lilla köket är hennes andra kokbok. Den förra, Smaker, utkom 2001.
Bokförlaget DN 9789175884721 -
Den tekniske kockens experimentella kokbok 11...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Jure. 2014. 91 s. Förlagsband. 21 x 27,5cm. Pärmen har lätt ytslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172235892
- Titel
- Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
- Författare
- Hegg, Per-Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 275 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
● skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
● enkla och lätta att utföra i köket
● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
● innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
9789172235892 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829069915
- Titel
- Det asiatiska köket
- Författare
- Anne Wilson
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 511 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829069915 -
Ekstedt över öppen eld : recept för det analo...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2017. 240 sidor.
Nära nyskick. Lättare hanteringsslitage.
(internt: nlaukt)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379536
- Titel
- Ekstedt över öppen eld : recept för det analoga köket
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Torr ved som sprakar i en öppen eld. För oss handlar det numera mest om rekreation och mysig värme, kanske någon gång en grillad korv utomhus. Men i tusentals år var elden människans enda sätt att tillaga mat. Det är det som Niklas Ekstedt velat utforska, först med sin Michelinrestaurang i Stockholm och nu med Ekstedt över öppen eld recept för det analoga köket.
Här får du reda på grunderna i Niklas matlagning hur du gör upp en eld, vilken ved som är bäst och varför gjutjärn gör maten god och nyttig. Men framför allt recept inspirerade av nordiska smaker och råvaror. Och du behöver inte ens göra upp en eld, en gjutjärnspanna på spisen räcker oftast bra.
Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest framgångsrika kockar. Han driver flera restauranger, varav en, Ekstedt, sedan flera år har en stjärna i Michelinguiden. Niklas Ekstedt är också en uppskattad tv-personlighet med en rad program bakom sig, både i Sverige och internationellt. Ekstedt över öppen eld utkommer i åtta länder samtidigt.
Ordfront Förlag 9789170379536 -
Höstmat från Arla köket
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 159 sidor.
Nyskick. Ny oläst bok
Lagerplats V4Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243598
- Titel
- Höstmat från Arla köket
- Författare
- Molin Österlund, Catarina - Bergqvist, Ylva - Edestrand, Annika - Lindeblad, Matilda - Arla köket
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 199 x 294 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 867 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta får de hjälp av några av Sveriges bästa matlagare – vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest. Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har de samlat sina favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong, och först ut är Höstmat. Hur smakar då ett höstrecept från Arla Köket? Det kan vara starkt som en biffgryta med chili eller milt som en kantarellsoppa. Rustikt som en lammlasagne eller ljuvligt som en fransk päronpaj. Och smakupplevelsen är ofta stor i förhållande till arbetsinsatsen. Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det är nämligen en bra idé, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer närmare hundra härliga recept som alla är illustrerade inspirerande foton. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är de 90 recepten indelade i fem kapitel: Nyskördat, Lättlagat, Långlagat, Nybakat och Sött slut.
Bonnier Fakta 1 9789174243598 -
Imponera i köket : kokbok för nybörjare
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2013. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skyddsomslaget med litet veck samt en ca 3-4 mm reva.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610073
- Titel
- Imponera i köket : kokbok för nybörjare
- Författare
- Sam Stern
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 256 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokbok för nybörjare
Imponera i köket är en annorlunda kokbok. Sam Stern ger här unga människor inspiration och själförtroende att laga goda basrätter med riktiga råvaror från grunden, ofta med en personlig twist. Vare sig du har ont om tid eller ont om pengar kan du alltid lära dig att laga god och bra mat. From fast food to slow.
I tio kapitel går Sam Stern igenom de typiska ingredienserna för vanliga och rejäla rätter: vegetariskt, nöt, gris, lamm, fisk och skaldjur, äggrätter, pasta, ris, nudlar, couscous, bröd, bakverk och efterrätter.
Du lär dig hur du ska sköta dina köksprylar, göra såser, hur du kan ersätta ingredienser med alternativ och hur du ska planera din matlagning i förhållande till årstiderna. Alla recept är presenterade med tydliga anvisningar steg för steg: förbered, laga, servera.
En klassisk grundkokbok, men med moderna recept. Sam Stern lär dig knepen som gör att du snabbt kommer att Imponera i köket.
Författaren
Sam Stern är född 1990 men är redan en kändiskock i hemlandet England. Han skriver en krönika i ungdomstidningen First News varje vecka och är en återkommande gäst i flera brittiska TV-program. Han har redan gett ut fem kokböcker som översatts till fjorton språk.
Pagina Förlags 1 9789163610073 -
New Vegan : det nya veganska köket
Inbunden bok. Max Ström. 2015. 167 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263407
- Titel
- New Vegan : det nya veganska köket
- Författare
- Mustard, Jenny
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganmat tilltalar allt fler – både av hälsoskäl och av etiska skäl. Och veganmat behöver inte vara trist och enahanda. Tvärtom är det en kosthållning som är inspirerande för alla som vill leva hälsosamt och verka för en mer hållbar framtid. Och Jenny Mustards mat är allt annat än tråkig! Hon är modedesignern som skapar helt vegansk mat, oftast av ekologiska råvaror. Hon försöker hitta närproducerade alternativ till traditionellt exotiska ingredienser, vilket ger en miljövänlig kost, helt fri från djurprodukter. Eftersom veganismen växer otroligt snabbt för tillfället, är intresset för nytänkande veganska recept större än någonsin – och här kommer Jenny Mustard att bli en stjärna. Maten hon lagar är god, nyttig och etiskt försvarbar – men också enkel. Hennes recept är lättlagade, kräver få ingredienser, och går att tillaga på en liten budget.Till 20 av recepten finns en QR-kod som leder till en Youtube-film där hela processen visas professionellt.
Max Ström 9789171263407 -
Berättelser från köket & klassisk mat
Inbunden bok. Wallgårds förlag. 1 uppl. 2002. 192 sidor.
Nära nyskick. Förlagets ryggklotband, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197389396
- Titel
- Berättelser från köket & klassisk mat
- Författare
- Prössel, Helmut - Ulfsäter Troell, Agneta - Berglund, Caroline
- Förlag
- Smygehamn : Wallgård
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Wallgårds förlag 1 9789197389396 -
Thai Taan : det thailändska köket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1992. 216 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118931024
- Titel
- Thai Taan : det thailändska köket
- Författare
- Fredrik Liljeblad - Kjell Fornander
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1992
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789118931024 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789605400378
- Titel
- Det grekiska köket : 222 recept
- Författare
- Souli, Sofia - Inghammar, Ingrid
- Förlag
- Athens : Toubi's
- Språk
- Svenska
Athens : Toubi's 9789605400378 -
Vintermat från Arla Köket
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Nära nyskick. Förlagets ryggklotband med illustrerade pärmar, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243604
- Titel
- Vintermat från Arla Köket
- Författare
- Molin Österlund, Catarina - Bergqvist, Ylva - Edestrand, Annika - Lindeblad, Matilda - Arla köket
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 295 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta med hjälp av några av Sveriges bästa matlagare. Vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest.Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har vi samlat våra favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong. Det har blivit dags för vintermat.Hur smakar då ett vinterrecept från Arla Köket? Det kan smaka festligt som en Bakad hälleflundra med jordärtskockor och syltade trattkantareller eller vardagsgott som en Italiensk köttsoppa. Det kan smaka jul som en Coleslaw med saffran eller skidutflykt som en Pizzalimpa. Men det ger ofta en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsatsen. Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det tycker vi att man ska, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer ett hundratal härliga recept och många inspirerande bilder. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är recepten indelade i sex kapitel: Glöggmingel, Julbordets favoriter, Julbakets bästa, Festliga vintermiddagar, Gott till vardags och I ryggsäcken.
Bonnier Fakta 1 9789174243604 -
Bäst i köket - säsong 1. Familjen Turdieva :...
Inbunden bok. The Book Affair. 2021. 104 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198698787
- Titel
- Bäst i köket - säsong 1. Familjen Turdieva : våra bästa recept
- Författare
- Turdieva, Maria
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 498 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I det nya succéprogrammet Bäst i köket korades familjen Turdieva till vinnare av den smaksäkra och karismatiska kockjuryn bestående av matlagningsproffsen Tareq Taylor, My Feldt och Niklas Ekstedt och fick därmed det eftersträvansvärda drömpriset att få göra sin egen kokbok! I boken bjuder vinnarfamiljen på måltider som speglar deras kulinariska mattraditioner och egna unika recept. Helt enkelt mat de själva älskar och är stolta över. Och som de vill att du ska kunna laga i ditt eget kök! Vinnarboken, Bäst i köket: Familjen Turdieva våra bästa recept, visar också på deras varma relation till varandra. Här sätter de sitt eget ursprung och sina egna traditioner på den kulinariska kartan med härlig och spännande comfort food: värmande och mättande soppor, grytor med asiatisk hetta, och kryddstarka och mustiga rätter som till exempel plov, funtjoza, borstjtj och goda grillspett. Här finns också klassiska uiguriska rätter som stekt sivripaprika, uigurisk tigersallad och en rad olika sorters dumplings och nudlar som får samsas med moderna fusionrätter såsom pilgrimsmussla med yuzudressing, entrecôte i hjärtsallad och tonfisktartar med gurka. Juryns favoriträtter från programmet finns såklart också med i ett eget kapitel, samt deras personliga och generösa förord en hyllning till familjen Turdieva Bäst i köket! Familjen Turdieva som består av mamma Maria, 48 och syskonen Nazuk, 28 och David, 18 brinner för mat, och som det sammansvetsade team de är gick de från klarhet till klarhet i tävlingarna. Mamma Maria, med sina rötter i den uigurisk-asiatiska matkulturen levererade kunskap och ett ypperligt hantverk. Nazuk visade på ett briljant handlag och känsla för det estetiska, och David den ofrivilliga kocken ställde upp för familjen och spred lugn och harmoni och varma leenden i köket.
The Book Affair 9789198698787 -
I köket hos Maj : en hemmafrus bästa recept
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 285 sidor.
Nära nyskick. Inlaga i nyskick - presentskick
Kristina Sandberg, författare till succéromanerna om hemmafrun Maj, Att föda ett barn, Sörja för de sina och Liv till varje pris, har här samlat recept från dessa böcker.
Formgivning: Lotta Kühlhorn
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113072692
- Titel
- I köket hos Maj : en hemmafrus bästa recept
- Författare
- Sandberg, Kristina
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 285 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kristina Sandbergs succéromaner om hemmafrun Maj utspelar sig till stor del i köket. Nu får Maj sin egen kokbok, med maten hon lagar i romanerna. Här har Kristina Sandberg och Lotta Kühlhorn samlat ett 100-tal klassiska recept hämtade ur Majs bokhylla: Husmoderns köksalmanack från 1933 har hon med sig in i äktenskapet. Prinsessornas kokbok blir en viktig husmorsbibel, men ibland kan Kooperativa förbundets behändiga receptsamling vara nog så praktisk. Här finns husmanskosten, småkakorna och den flotta kalasmaten.
När Maj gifter sig med fabrikör Tomas Berglund får hon en ny roll att spela. Som maka, mor och hemmafru har hon aldrig en ledig stund. Hönset ska tas ur, köttet långkokas och kakdegar ständigt sättas. Ingen som har läst böckerna kan glömma scenen där Maj tar sig an den skräckinjagande gäddan. Maj uttrycker sig själv genom maten - med toscapäronen som nygift klassresenär, genom 40-talets dyrtider, till den nya tidens halvfabrikat och kryddstarka grytor. Recepten har försetts med kommentarer för att enklare kunna lagas idag. Här finns också rikligt med favoritcitat ur romanerna och stämningsfulla arkivbilder. I nyskrivna texter sätter Kristina Sandberg in Maj och hennes mat i den tidsanda som råder. Fram träder en större bild av Maj i hennes trånga men välplanerade folkhemskök.
Läsarna av romanerna Att föda ett barn, Sörja för de sina och Liv till varje pris har redan tagit Maj till sina hjärtan. I den här kokboken får vi följa henne på en resa genom flera decenniers svensk kokkonst. Ett stycke mat- och kulturhistoria som säger mycket om vad det kunde innebära att vara kvinna och husmor förr.
Norstedts 1 9789113072692 -
Viva Italia! - det nya italienska köket
Inbunden bok. 2001. 256 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788248202592
- Titel
- Viva Italia! - det nya italienska köket
- Författare
- Clark, Maxine
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9788248202592 -
Det goda franska köket
Häftad bok. Stockholm : Pocket express. 1993. 719 sidor.
Gott skick. Märken från hantering utvändigt såsom två revor i främre pärm samt ett nött pärmhörn. Invändigt i väldigt fint skick.
När du handlar böcker av mig:
* Jag skickar ditt paket spårbart med Schenker. Du får ett försändelsenummer och kan följa paketets v läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171590213
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Beck, Simone - Bertholle, Louisette - Child, Julia - Nordin, Leon
- Förlag
- Stockholm : Pocket express
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Pocket express 9789171590213 -
Det genuina spanska köket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 239 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835600
- Titel
- Det genuina spanska köket
- Författare
- Janet Mendel
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 613 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Spansk mat är är mer än tapas, gazpacho och paella, förstår man efter att ha tagit del av Janet Mendels kritikerrosade bok. Vad sägs om en lammgryta som den tillagas av herdarna över öppen eld, en kanel- och vaniljpudding till påskbordet, andalusisk vildsparris .
Janet Mendel har bott i Spanien i över 20 år. 1997 erhöll hon André Simon Memorial Fund Book Award för Det genuina spanska köket.
Prisma 1 9789151835600 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Vårens friska...
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623036
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Vårens friska & frestande recept
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våren i Jamies kök smakar av vilda och odlade primörer.
Fräscha matidéer från jordens alla hörn hjälper dig variera
vardagsmiddagar och festmåltider med spännande råvaror
och annorlunda kryddningar. Lamm- & kikärtspiroger är läckra munsbitar att packa ner till utflykten.
Royal group of entertainment 9789186623036 -
Det italienska köket
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2000. 320 sidor.
Mycket gott skick. Lättare spår av hantering finns på pärmen. Inlagan känns dock i det närmaste obläddrad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153413264
- Titel
- Det italienska köket
- Författare
- Reinhart Hess - Sabine Sälzer
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1600 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9789153413264 -
Det goda franska köket
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1996. 719 sidor.
Nära nyskick. Lite gulnade sidor, ser oläst ut, Helt Okej!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146148173
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Beck, Simone - Bertholle, Louisette - Child, Julia - Nordin, Leon
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146148173 -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2 uppl. 2008. 526 sidor.
Nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185605538
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 526 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Anne Willan grundade La Varenne så gjorde hon det för att utbilda de bästa av kockar. När hon skrev boken Kokkonsten så gjorde hon det för att den matintresserade allmänheten skulle kunna ta del av alla de tips och tekniker som man lär ut där. Nu tar vi det ett steg till och presenterar boken till ett pris och i ett utförande som gör den tillgänglig för alla..Detta är den klassiska uppslagsboken om matlagning, en modern handbok som genom tydliga steg-för-steg-illustrationer visar allt du behöver veta för att både lyckas och briljera i köket.Recept från hela världen blandas med tekniker, metoder, redskap och ingredienser, allt presenterat med över 2 500 fotografier i färg.
Bonnier Impact 2 9789185605538 -
Det vegetariska köket : Den goda gröna maten...
Inbunden bok. Prisma Bokförlag. 3:e uppl. 2007. 224 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen på över 300 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe!.Pärm slagen lite på hörnen. Bladen med ny skick. Oläst. delvis illustrerad med färg teckningar. Stor format : 24,5 cm x 17,7 cm. 751 gram. (låda20240402-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849560
- Titel
- Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk.
Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Boken utkom första gången 2002
Prisma Bokförlag 3:e 9789151849560 -
Det goda franska köket
Pocketbok. Wahlström & Widstrand. 1983. 719 sidor.
Gott skick. Bruksslitage och veck på ryggen, men charmig med fina boksidor!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146143437
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Beck, Simone - Bertholle, Louisette - Child, Julia - Nordin, Leon
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 9789146143437 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177093442
- Titel
- Presenter från köket
- Författare
- Leslie Downey
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 214 x 280 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 506 g
- Språk
- Svenska
Damm Förlag AB 1 9789177093442 -
Hur du lyckas i köket
Inbunden bok. Helsingborg] : [Van den Bergh Foods. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163057991
- Titel
- Hur du lyckas i köket
- Författare
- Mauritzson, Agneta - Eriksson, Magnus - Kleinschmidt, Wolfgang - Van den Bergh Foods
- Förlag
- Helsingborg] : [Van den Bergh Foods
- Språk
- Svenska
Helsingborg] : [Van den Bergh Foods 9789163057991 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789158205338
- Titel
- Med Butler i köket
- Författare
- Butler, Carl - Forslind, Ann - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Legenda
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Legenda 1 9789158205338 -
Det italienska köket
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1:a uppl. 1991. 367 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137099439
- Titel
- Det italienska köket
- Författare
- Roden, Claudia - Kirk, Graham - Lindberg, Asra - Westerlund, Britt-Marie
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1991
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 252 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 1:a 9789137099439 -
ViltKokboken - En kokbok för alla som trivs...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2007.
ISBN 9175866109
Nyskick. Dekorerat kartonnage.
Denna bok ar sin utgångspunkt i det fantastiska skafferi som skogarna och den vilda marken skänker oss. Genom att förmedla de tillagningsmetoder som krävs för att framhäva viltets underbara smaker, dofter och konsistenser ger bok läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Settern 9175866109 -
Matsvampar och svampmat. En guide för svamppl...
Inbunden bok. Norstedts. 2, reviderad uppl. 1992. 170 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad svampguide med Walfridsons läckraste recept. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. 8:o. 220x145x14 mm. 390 g. Välvårdat och fint ex, handskriven inköpsnot. [4408] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119231420
- Titel
- Matsvampar och svampmat : en guide för svampplockaren i skogen och köket
- Författare
- Olle Persson - Marguerite Walfridson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1992
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 389 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 2, reviderad 9789119231420 -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2:1 uppl. 2007. 526 sidor.
Nära nyskick. Förlagets illustrerade laminatband, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185605538
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 526 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Anne Willan grundade La Varenne så gjorde hon det för att utbilda de bästa av kockar. När hon skrev boken Kokkonsten så gjorde hon det för att den matintresserade allmänheten skulle kunna ta del av alla de tips och tekniker som man lär ut där. Nu tar vi det ett steg till och presenterar boken till ett pris och i ett utförande som gör den tillgänglig för alla..Detta är den klassiska uppslagsboken om matlagning, en modern handbok som genom tydliga steg-för-steg-illustrationer visar allt du behöver veta för att både lyckas och briljera i köket.Recept från hela världen blandas med tekniker, metoder, redskap och ingredienser, allt presenterat med över 2 500 fotografier i färg.
Bonnier Impact 2:1 9789185605538
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn