Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Etik i socialpolitik och socialt arbete

Etik i socialpolitik och socialt arbete

Häftad bok. Studentlitteratur AB. Första uppl. 2002. 444 sidor.

Hyggligt skick. Främre omslaget och titelbladet med tryckskador. Tämligen rikliga understrykningar med grön och orange märkpenna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144024066
Titel
Etik i socialpolitik och socialt arbete
Författare
Blennberger, Erik
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2002
Omfång
444 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 223 mm
Vikt
651 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Etik är ett klassiskt tema som fått ny aktualitet. Intresse för etik kan uttrycka en kärlek till livet och gör oss uppmärksamma på frågor om värde och ansvar: Vad är ett gott liv? Hur bör vi handla? Vilken slags person bör jag vara?
Det finns ett stort etikintresse i olika samhälleliga verksamheter, inte minst inom vård, omsorg och socialt arbete: Vilka insatser är konstruktiva? Hur ska resurserna räcka till? Hur bör medborgaren bemötas? Vilket ansvar har vi för varandra? Hur ska vi hantera etiska konflikter?
Den här boken utgår från de etiska grundfrågor och vägval vi har som människor och medborgare. Mot den bakgrunden fördjupas diskussionen om etiska värden, normer och problem för socialpolitik och socialt arbete: Vad betyder nyckelord som värdighet, frihet och rättvisa? Vilken innebörd har humanitet, solidaritet och mänskliga rättigheter? Hur kan olika värden och normer kombineras? Hur kan man argumentera för olika ståndpunkter? En del av diskussionen förs utifrån konkreta etiska problem i vardagslivet och i olika sociala verksamheter.
Boken är avsedd att användas inom utbildningar med social inriktning men vänder sig till alla som är intresserade av etiska perspektiv på medborgarrollen och politikens utformning.
Ny etisk kod för socialarbetare:
Sedan den här boken skrevs har Akademikerförbundet SSR utvecklat en ny "Etisk kod för socialarbetare" som ersätter de "Yrkesetiska riktlinjer för socionomer" som behandlas på s 395-400. Den nya etiska koden kan beställas från förbundet.