Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Barkhes döttrar

Barkhes döttrar

Pocketbok. Dahlgrens Förlag. 2011. 414 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186913021
Titel
Barkhes döttrar
Författare
Mårtensson, Bodil
Förlag
Dahlgrens Förlag
Utgivningsår
2012
Omfång
414 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
224 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En iskall novembernatt 1656 springer Hanna över borggården för att kalla på sin far Frans Barkhe, mäktig och självsvåldig länsman över Helsingborgs slottslän. Hans hustru ska föda, och ska han lyckas behålla länsmanskapet måste det bli en son.

Sina fem döttrar ser han som misslyckanden. Han planerar redan tvångsäktenskap för dem, och lämnar dem samvetslöst under älskarinnan Elna Johansdotters tyranni.

Kung Frederik III hotar med avsättning. Revision av förskingrade kronomedel kan få Barkhe avrättad. Är det blodiga mordet på en av kungens närmaste vänner det enda som kan hjälpa länsman ur knipan?

Sverige ger inte upp tanken att erövra det strategiskt viktiga Skåne. I Helsingborgs slottslän, mäktigast i danska riket, hörs åter krigstrummor…

Länsmans döttrar lever i en upphöjd men grym verklighet. Barkhes intriger och problem är många, förskingringen av danske kungens pengar är bara ett. Hanna tvingas slåss för att förhindra att älskarinnan tar makten på sätesgården. Följ kampen mot faderns kvinnoförakt, mötet med en ny styvmor och en otillåten relation - följ striden om det mäktiga Helsingborgs slottslän!

Helsingborgs egen deckardrottning Bodil Mårtensson har efter elva framgångsrika kriminalromaner skaffat sig en stor och trogen läsekrets. I denna bok lämnar hon nutidens kriminalscenarier för Helsingborgs och Skånes blodiga historia. Minst lika spännande, och läsaren får en djupare bild av ett Skåne mellan Sverige och Danmark.