Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Torpeden

Torpeden

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 261 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151838613
Titel
Torpeden
Författare
Bodil Mårtensson
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2001
Omfång
261 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
590 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kriminalkommissarie Joakim Hill och hans kollegor vid Helsingborgspolisen står inför ett antal ouppklarade mord. Mördaren verkar vara proffs och lämnar inga ledtrådar, men vill samtidigt förse sitt arbete med en signatur. Så offren är "taggade" med en liten lapp fastbunden i stortån. På lappen finns en gåtfull bild - en svallvåg med fem svarta prickar under. Gruppchef Stefan Ryd vid Helsingborgstullen har samtidigt börjat lägga märke till en speciell resande i den strida strömmen på och av färjorna mellan Helsingborg och Helsingør. Hon är en utmanande vacker tjej i 25-årsåldern som passerat förbi honom ett flertal gånger. Men hur ska han kunna närma sig henne - eller ens kunna få reda på vad hon heter? Och kan det vara lämpligt? Är det inte något misstänkt med henne? Och i synnerhet med den dyra Mercedes hon en dag kommer körande i?

Joakim Hills tankar är samtidigt inriktade mot något helt annat och omstörtande. Den etablerade ungkarlen ska gifta sig. Men han vet inte att han fått en fiende, och att denne just lagt ett kontrakt på hans liv. Och att kontraktet gått till en professionell hitman, en lokal torped. Känd för sin skicklighet - en som aldrig misslyckats hittills.

Bodil Mårtenssons tredje roman om kriminalkommissarie Joakim Hill och hans kolleger vid polisen och tullen i Helsingborg är en tät, erotiskt och psykologiskt laddad thriller, vars trådar flätas samman mot en andlöst spännande upplösning.

Bodil Mårtensson nominerades till Polonipriset för debutromanen En chans för mycket, där hon introducerade kommissarie Joakim Hill vid Helsingborgspolisen i en historia om en högst originell form av kriminalitet. I Beckmörker återkom Hill och kollegorna Gårdeman och Sahlman i ett kritikerrosat kriminaldrama om äktenskapliga förvecklingar med ödesdigra följder.