Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
EQ på svenska. Emotionell intelligens i föräldrarollen, i relationen, på arbetsplatsen, i skolan

EQ på svenska. Emotionell intelligens i föräldrarollen, i relationen, på arbetsplatsen, i skolan

av

Häftad bok. Natur & Kultur Akademisk. 2:2 uppl. 2003. 222 sidor.

Nära nyskick. Format 22,5 x 15 cm Vikt 320 g. Häftad bok med mjuka pärmar, ANDRA upplagan. Emotionell intelligens - förkortat EQ - kan definieras som förmågan att tolka och förstå våra egna äkta känslor och att dra adekvata slutsatser av dem. Besitter vi denna förmåga kan vi också bättre tolka och förstå andra människors känslor. Boken tar på ett pedagogiskt sätt upp hur vi kan utveckla vår emotionella intelligens under hela livet. Den utgår från en modell med fem steg, den s k EQ-trappan. Stegen karakteriseras av nyckelorden: självkännedom, empati, ansvar, kommunikation, konflikthantering. Trappan är ett konkret verktyg som hjälper oss att utveckla vår EQ i föräldrarollen, i kärleksrelationen, på arbetsplatsen och i skolan. I boken ingår också underlag för egna övningar i att utveckla den emotionella intelligensen. // Diskret nötning finns på pärmryggen. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN för beställning av flera av mina böcker samtidigt. [4528]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9127091937
Titel
EQ på svenska : Emotionell intelligens i föräldrarollen, i relatio
Författare
Bodil Wennberg
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsdatum
20011018
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
153 x 225 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
315 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Emotionell intelligens förkortat EQ kan definieras som förmågan att tolka och förstå våra egna äkta känslor och att dra adekvata slutsatser av dem. Besitter vi denna förmåga kan vi också bättre tolka och förstå andra människors känslor. Begreppet EQ lanserades i USA början av 1990-talet, bl a av Peter Salovey vid Yale University. Han har också skrivit förordet till denna bok. EQ på svenska är den första omfattande EQ-boken skriven av en svensk författare. Den beskriver hur emotionell intelligens påverkar oss genom hela livet. Kunskapen om de egna känslorna underlättar och förbättrar våra liv. När vi ser och förstår vår oro, ilska och andra känslor har vi större möjlighet att hantera dem, vilket hjälper oss att utveckla ett balanserat sinne och fatta klokare beslut. Bokens utgångspunkt är inte huruvida vi styrs av vårt förnuft eller av våra känslor, utan att förnuft och känslor samverkar. Boken tar på ett pedagogiskt sätt upp hur vi kan utveckla vår emotionella intelligens under hela livet. Den utgår från en modell med fem steg, den s k EQ-trappan. Stegen karakteriseras av nyckelorden: självkännedom, empati, ansvar, kommunikation, konflikthantering. Trappan är ett konkret verktyg som hjälper oss att utveckla vår EQ i föräldrarollen, i kärleksrelationen, på arbetsplatsen och i skolan. I boken ingår också underlag för egna övningar i att utveckla den emotionella intelligensen.