Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den okända Astrid Lindgren : åren som bokförläggare och chef

Den okända Astrid Lindgren : åren som bokförläggare och chef

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag saknas. Inbunden bok, 230 sidor. Astrid Lindgren Text (Stockholm, 2018). Illustrerad med bilder och fotografier (mestadels svartvitt). Nyskick. Signerad av författaren.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187659157
Titel
Den okända Astrid Lindgren : Åren som förläggare
Författare
Kjell Bohlund
Förlag
Astrid Lindgren Text
Utgivningsår
2018
Omfång
230 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 234 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
560 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Under 24 år var Astrid Lindgren chef för Rabén & Sjögrens barnböcker. När hon började 1946 var Rabén & Sjögren ett litet förlag, på randen till konkurs. Efter bara några år var det Nordens ledande barnboksförlag. Hon var den första specialiserade barnboksredaktören och hon blev en av de skickligaste förläggarna i den svenska förlagshistorien. Astrid Lindgren delade sitt liv mellan att vara författare och förläggare hon skrev sina egna böcker på förmiddagarna och arbetade på förlaget på eftermiddagarna. Samtidigt som hon skrev böckerna om Pippi Långstrump, Mästerdetektiven Blomkvist, Barnen i Bullerbyn, Emil i Lönneberga och de andra älskade karaktärerna var hon förläggare för många av de klassiska svenska barnboksförfattarna, t ex Lennart Hellsing, Åke Holmberg, Edith Unnerstad, Inger & Lasse Sandberg, Hans Peterson och Barbro Lindgren. De dubbla rollerna var inte okomplicerade. Även om kritiken sällan framfördes högt fick hon länge leva med misstankar och avundsjuka. Men hon övervann båda och när hon gick i pension 1970 var hon uppskattad och beundrad som få före henne. Kjell Bohlund var under 24 år chef först för Rabén & Sjögren och sedan för Norstedts Förlagsgrupp, där Rabén & Sjögren ingår sedan 1997. Berättelsen om Astrid Lindgrens arbete som förläggare är en märkvärdig historia som förtjänar att berättas. Det är en sannsaga om hur ett litet förlag med små ekonomiska resurser tack vare skicklig ledning på kort tid kunde växa och bli det ledande barnboksförlaget .
Ytterligare författare: Bohlund, Kjell
Ytterligare designers: Jais-Nielsen, Eva