LAXBOKEN Om halländsk lax i å och gryta
Inbunden bok.
Gott skick. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 1983. 122 s. Inbunden. Förlagets vita kartonnage med ryggtitel i silver. 22,5x24cm. 650 gram. Främre försättsblad saknas, i övrigt gott skick. Omslag något nött. Rikt illustrerad. Ur omslagstexten: LAXBOKEN om holländsk lax i vår gryta är den mest faktaspäckade kulinariska bok som getts ut med Halland som utgångspunkt. LAXBOKENS första halva behandlar laxfiskens utveckling, vandring och beteenden, de fyra stora halländska laxåarna, yrkesfisket, fritidsfisket och laxfiskets betydelse för hallänningarna från medeltiden och framåt. Den andra halvan innehållet ett fyrtiotal laxrecept, samlade av prins Bertils mångårige kökschef Håkan Håkansson. Recepten omfattar förrätter, soppor, många olika sätt att steka och koka lax, rätter med gravad och rökt lax och puddingar. Alla recept beskrivs steg för steg och är illustrerade med aptitretande färgbilder.
Förlagsfakta
- ISBN
- 917586147X
- Titel
- Laxboken : om halländsk lax i å och gryta
- Författare
- Gunnarsson, Birgitta
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Språk
- Svenska