Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Svanesången

Svanesången

Inbunden bok Stigfinnaren. 1 uppl. 2010. 200 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Om övergivna byar, hus, stigar och vägar i Norrbotten och de människor som bott där. Rikligt med foton, gamla och nya. 22x30 cm.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789163308437
Titel
Svanesången
Författare
Bosse Johansson
Förlag
Stigfinnaren
Utgivningsår
2010
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
218 x 305 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
1095 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Allt sedan ungdomsåren har jag älskat att vandra längs stigar som trampats upp av människor och djur. Ibland har stigen försvunnit i intet - naturen har återtagit det människan en gång erövrade. Men ofta har stigen fört mig till platser där spåren finns kvar - lämningar som vittnar om arbetsglädje och skönhetstörst men även om blod, svett och tårar. Denna bok kan ses som en hyllning till de strävsamma människor som lade grunden till välfärds-Sverige: pigor, drängar, bönder, backstugusittare, soldater och deras familjer - och inte minst torparna och nybyggarna som bosatte sig i väglöst land. Boken är även en kärleksförklaring till vår sköna natur här uppe i norr." Författaren Bosse Johansson är född 1946 i Överkalix, Norrbotten. Han bor sedan länge i Kalix där han var postmästare innan han sadlade om och blev journalist. Författardebuten kom 2006 med boken Dit vägarna bär. Året därpå kom Flottare med färg och sommaren 2010 denna bok- Svanesången. Bosse Johansson, som gett ut böckerna på sitt eget bokförlag Stigfinnaren, har belönats med kulturstipendier på kommun- och länsnivå. I framtidsplanerna finns fler böcker om tider som varit och är i vår nordliga landsända.