Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En kocks resa.

En kocks resa.

Förlagsband med skyddsomslag. Undertitel på skyddsomslaget "Sökandet efter den perfekta måltiden". 2007

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789151847863
Titel
En kocks resa
Författare
Anthony Bourdain
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2007
Omfång
269 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 236 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
622 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ingen skriver om mat som Anthony Bourdain. Med bästsäljaren Kitchen Confidential blev han världskänd för sina skandalösa avslöjanden om hur det egentligen går till bakom kulisserna på lyxkrogarna. Nu är han tillbaka efter en minst sagt speciell jorden-runt-resa!

Vi får följa stjärnkocken världen runt i åtta månader medan han prövar sig igenom alla upptänkliga lokala läckerheter – från det finstämda till det bisarra. I Japan prövar han den extremt giftiga blåsfisken Fugu, som bara får tillredas av specialutbildade kockar. Han reser in i djupaste röda khmer-land till Phnom Phen´s Gun Club, dinerar med gangsters i Ryssland och återvänder till den lilla fiskebyn La Teste där han som barn åt sitt första ostron.
Med sitt råa, egensinniga språk redogör Bourdain briljant med massor av svart humor för sitt outtröttliga letande efter den perfekta måltiden i världens alla hörn. Här är Anthonys egen lista över fem ”delikatesser” han har lyckats svälja ner på vägen:

1. Färskt kobrahjärta som fortfarande slår, nersköljt med blod och galla (inte så illa faktiskt, men jag kunde ha varit utan gallan, eftersom jag producerar tillräckligt själv.)
2. Löskokt ankembryo (överraskande nogvar de knapriga näbb- och fjäderbitarna det bästa, gulan och vitan var inget vidare.)
3. Krispigt friterade trädlarver (jag önskar bara att de inte hade visat mig dem levande innan.)
4. Marinerad grillad kalvmage (köttig och delikat! Kul för hela familjen!)
5. Rostade fårtestiklar (fantastiskt fluffiga – tänk luftig, lammig bräss. Kanske blir New Yorks ”next big thing”, jag måste bara hitta några Berberkockar först…)