Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Surrealismens manifest

Surrealismens manifest

Häftad bok

Nyskick. Sphinx Bokförlag | Utg. 2011 | Häftad. | 255 s. | 9789197656870 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska | Ämnesord: Surrealism | ------ Mer info: ?Jag tror på en framtida upplösning av dessa två till synes så oförenliga tillstånd, drömmen och verkligheten, i ett slags absolut verklighet, i vad man skulle kunna kalla en öververklighet, en surrealitet.? I Surrealismens manifest lägger André Breton fram sina revolutionerande tankar om den automatiska skriften, drömmens närvaro i vardagen och nödvändigheten av att göra uppror. Här samsas polemiska utbrott med lyriska förhoppningar om surrealismens potential. Surrealismens manifest är lika mycket en samling ovärderliga dokument över den omvälvande era som var den tidiga modernismen, som fortsatt inspirerande omvärderingar av hela de konstnärliga, politiska och filosofiska fälten. André Breton (1896?1966) var surrealismens grundare och f­rämste teoretiker. I den här volymen samlas fyra av hans viktigaste texter. Tillsammans visar de på bredden och utvecklingen av det surrealistiska tänkandet, men också på dess kompromisslösa kärna, dess insisterande på att ?alla medel skall vara tillåtna för att ruinera idéerna om familjen, fäderneslandet och religionen?.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197656870
Titel
Surrealismens manifest
Författare
André Breton
Förlag
Sphinx Bokförlag
Utgivningsår
2011
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
130 x 185 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
326 g
Språk
Svenska
Baksidestext
?Jag tror på en framtida upplösning av dessa två till synes så oförenliga tillstånd, drömmen och verkligheten, i ett slags absolut verklighet, i vad man skulle kunna kalla en öververklighet, en surrealitet.? I Surrealismens manifest lägger André Breton fram sina revolutionerande tankar om den automatiska skriften, drömmens närvaro i vardagen och nödvändigheten av att göra uppror. Här samsas polemiska utbrott med lyriska förhoppningar om surrealismens potential. Surrealismens manifest är lika mycket en samling ovärderliga dokument över den omvälvande era som var den tidiga modernismen, som fortsatt inspirerande omvärderingar av hela de konstnärliga, politiska och filosofiska fälten. André Breton (1896?1966) var surrealismens grundare och f­rämste teoretiker. I den här volymen samlas fyra av hans viktigaste texter. Tillsammans visar de på bredden och utvecklingen av det surrealistiska tänkandet, men också på dess kompromisslösa kärna, dess insisterande på att ?alla medel skall vara tillåtna för att ruinera idéerna om familjen, fäderneslandet och religionen?.