Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Japansk whisky : och annan asiatisk single malt av världsklass
Japansk whisky : och annan asiatisk single malt av världsklass Japansk whisky : och annan asiatisk single malt av världsklass Japansk whisky : och annan asiatisk single malt av världsklass Japansk whisky : och annan asiatisk single malt av världsklass

Japansk whisky : och annan asiatisk single malt av världsklass

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Natur och Kultur, 2019. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Aningen tilltryckt och med minimal spricka vid främre falsens överkant. Nedre pärmhörnen närmast obetydligt tilltryckta. I övrigt nära nyskick. 175 s. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127162129
Titel
Japansk whisky : och annan asiatisk single malt av världsklass
Författare
Bruce, Daniel
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2019
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 225 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
596 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”En kul mix av bland annat fakta, tips, besök hos destillerier och spännande drinkrecept.” Expressen
För tio år sen var japanskt whisky måttligt populär men på några år har allt förändrats. Efterfrågan på japansk whisky har skjutit i höjden och det pratas om hur bra single malt det fanns i Indien och Taiwan. Vad var det som hade hänt? Och vad är det som egentligen kännetecknar asiatisk single malt?
I Japansk whisky får du följa med på en resa till några av ländernas mest legendariska destillerier. I Japan vittnar grundaren av japansk whisky – Masataka Taketsuru – om en 100 år gammal tradition. Hans kemikunskaper och anteckningar från en praktik i Skottland gav upphov till en ny våg av destillerier under 1900-talet. Ett exempel är hans eget livsverk Yoichi som ligger på ön Hokkaido. Destilleriets pannor drivs fortfarande med kol som skyfflas in för hand i ugnarna – en konst som ytterst få andra praktiserar. Dessutom besöker vi några mindre hantverksdestillerier, allt från det nyöppnade Mars Tsunuki till det smått legendariska Chichibu.
Även Indien och Taiwan har på senare år visat vad de går för. I utkanten av Bangalore destillerar Amrut råsprit i lokaltillverkade kopparpannor. I Taiwan var Kavalan först ut med att göra single malt i samband med att spritmonopolet avskaffades. Med hjälp av skotsk expertis i kombination med sina varma och fuktiga klimat har båda länderna utvecklat en egen whiskystil – ofta kännetecknad av tropisk frukt och en slående komplexitet. Med ena foten i sin egen terroir och den andra i Skottland, har asiatisk single malt whisky kommit att utvecklas till ett helt unikt fenomen.
”… en lekfull, personlig kärleksförklaring till japansk och asiatisk whisky, ackompanjerad med unika fotografier och kompletterad med moderna whiskydrinkrecept och bartips. Japansk whisky tilltalar whiskyentusiaster på alla nivåer och öppnar ögonen för en blomstrande marknad.” BTJ