Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den ofrivillige soldaten : en österrikare i Hitlers armé

Den ofrivillige soldaten : en österrikare i Hitlers armé

Ljudbok

Storyside, cop. 2010. Förlagsny ljudbok (7 CD) i obruten inplastning. Uppläsare: Per Ragnar. Speltid ca 8 timmar. ISBN 978-91-7036-560-7.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789170365607
Titel
Den ofrivillige soldaten : en österrikare i Hitlers armé
Författare
Leopold Brunner
Förlag
Storyside
Utgivningsår
2010
Bandtyp
CD-skiva
Mått
132 x 132 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
171 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Den ofrivillige soldaten, av Leopold Brunner, som stred på tyskarnas sida i andra världskriget, är en stark skildring av och svidande vidräkning med kriget. En viktig bok, som kräver sin uppläsare. Här har StorySide prickat exakt rätt med Per Ragnar, som inte bara är en välartikulerad och mycket skicklig inläsare, utan dessutom har gestaltat Hitler i flera sammanhang och är mycket kunnig om ämnet. Resultatet är lysande." Skånska Dagbladet Leopold Brunner skildrar med stor skärpa och klarhet sin väg från värnplikten i Österrikes armé till Hitlers Wehrmacht under andra världskriget. Det är en gripande berättelse som tar oss från östfrontens helvete till umbäranden i fransk krigsfångenskap. Mest av allt är Leopold Brunners berättelse en plädering mot krigets meningslösa vansinne. Någonstans i tyska Ostpreussen i februari 1945. Krigets köttkvarn slukar människor på löpande band och den österrikiske soldaten Leopold Brunner gör allt för att överleva. Trött, desperat och sluten i sig själv drömmer han sig bort till de hemvanda stigarna i de österrikiska bergen. Men i varje ögonblick tränger sig den smutsiga och blodiga verkligheten på: Vi har aldrig sovit i en säng, aldrig bytt underkläder eller strumpor, aldrig tvättat håret, aldrig fått post, knappt vågat ta av oss stövlarna på natten. Vi har stora svårigheter att slinka i dem igen och flera kamrater har fallit i ryssarnas händer på grund av att de inte har kunnat få på sig stövlarna tillräckligt fort, när det gäller att ta till flykten. Leopold Brunner föddes 1916 i Hainfeld i Österrike. Han flyttade till Sverige 1948 och bor numera i Visby på Gotland.