Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Könet brinner

Könet brinner

Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2013. 330 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. En handfull hundöron, i övrigt är boken nära nyskick. Skyddsomslaget har en mindre, tejpad kantreva på baksidans nedre kant.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127095731
Titel
Könet brinner
Författare
Butler, Judith
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2005
Omfång
330 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
168 x 186 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
560 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Judith Butler är en av vår tids mest uppmärksammade politiska filosofer. Hennes banbrytande texter om queerteori och genusvetenskap har väckt debatt både i vetenskapssamhället och i den större offentligheten. För feministisk teori och praktik har det närmast inneburit ett paradigmskifte. Genom att göra upp med den heterocentriska feminismen och kategorin ”kvinna” tvingade Butler feminister till nytänkande.
Queerperspektivet har öppnat ett helt nytt forskningsfält och fungerat som utgångspunkt för en rad studier av hur av identitet och normalitet produceras på olika områden. Butler ger oss verktyg för att förhålla oss till oss själva, heteronormen och vår egen kultur. Hennes tänkande har fungerat som en forskningsgenererande inspirationsexplosion inom såväl filosofi och litteraturvetenskap som historia, sociologi och psykologi.
Könet brinner samlar för första gången Butlers texter på svenska i ett rikt urval. Här finns texter om kön/genus-distinktionen, om heteronormativitet, genusmyteri och performativitet, men också om relationen mellan queerteori, marxism och psykoanalys.
Tiina Rosenberg har försett texterna med utförliga introduktioner och förklarande noter. Det gör Könet brinner till en oundgänglig bok för den som vill bekanta sig med ett av det senaste decenniets viktigaste kulturkritiska författarskap.
Översättning Karin Lindeqvist