Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Kimchi och andra koreanska rätter

Kimchi och andra koreanska rätter

Böcker. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 140 sidor.

Utsedd till Bästa asiatiska kök för böcker utanför Asien i Gourmand World Cookbook Awards.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Etniska kokböcker.
"Bäst just nu."
Annika Leone, Expressen
"Denna kokbok har använts och kommer att användas flitigt i mitt hem."
Carl Johan Hjerpe, Skaraborgs-Allehanda
Det går inte att föreställa sig Korea utan kimchi. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat den är nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat kimchins stolta tradition på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den ständigt återkommande bibimbapen.
Familjen Lim presenterar sin version av klassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, såväl som ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker. Syrlig, het och smakrik är kimchin ett underbart tillbehör till de flesta måltider, inte bara asiatiska utan till alla tänkbara västerländska rätter. 
Du får insidertips på hur du går tillväga om du vill syra själv hemma. För att vara så oerhört enkelt blir resultatet uppseendeväckande läckert, smakrikt och hälsosamt. Tack vare grönsakernas inneboende rikedom av god bakteriekultur.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med sin mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst. År 2009 gav de ut den prisbelönta kokboken Koreansk mat.

"Här lär systrarna på hyllade krogen Arirang ut hur du gör den hemma, liksom rätter som bulgogi och bibimbap."
Mat-Magasinet
"Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter."
Mitt i Östermalm
 Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter.

Mitt i Östermalm

Förlagsfakta

ISBN
9789127137844
Titel
Kimchi och andra koreanska rätter
Författare
Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2014
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Halvklotband
Mått
190 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
612 g
Språk
Svenska