Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tyst. De introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns

Tyst. De introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns

Natur och Kultur. Första svenska uppl. 2013, tredje tryckningen. 420 s. Förlagets vita klotband med skyddsomslag. 23,5x15,9cm. 761 gram.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127134805
Titel
Tyst : de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns
Författare
Cain, Susan
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2013
Omfång
413 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 233 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
750 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Jag tänker att Tyst är en bok som kan förändra livet för en människa. Särskilt om den människan är en introvert som fejkar att hon är extrovert. Såna finns det nämligen många.
Susanne Sterner, Corren
"Att tysta människor är trista människor är en vanlig uppfattning. I Susan Cains lågmälda, eftertänksamma och läsvärda "Tyst" hyllas Yeats, Proust, Orwell och andra inåtvända författare.."
Tomas Polvall, Norrländska Socialdemokraten
I en tid då de utåtriktade värderas högst tar Susan Cain ställning för de mer introverta personligheternas betydelse.
Tyst är en både vetenskaplig och personlig bok som målar upp bilden av ett samhälle som i alla sammanhang hyllar den extroverta, vältaliga, oblyga och socialt kompetenta personen. Samhället undervärderar de lågmälda personligheterna, men faktum är att de introverta ofta är en tillgång för gruppen. Att vara introvert är inte detsamma som att vara blyg. Det handlar istället mer om var man hämtar energi. Extroverta personer stimuleras av sällskap och kontakt, medan introverta behöver avskildhet och lugna stunder.
Tyst har blivit en internationell succé och rättigheterna är sålda till 30 länder. Susan Cains TED-talk har setts av över två miljoner människor och är ett av Bill Gates favoriter! Ser det här.
Läs mer på Susans hemsida

"...Ett väldokumenterat debattinlägg...Jag blev så fascinerad av boken att jag, i likhet med Bill Gates och ytterligare två miljoner, gick in på nätet för att ta del av hennes lysande TED-talk. Kan rekommenderas!"
Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Populärpsykologiska böcker av det här slaget ofta blir abstrakta, men det här var något annat Något så ovanligt som en bok som inte gav ifrån sig en enda teori utan att hänvisa till bevis, alltså konkreta undersökningar ... otroligt intressant."
Sigge Eklund, Alex & Sigges podcast
"...tankebok om vårt samhälle och vår tid"
Yokiko Duke, Gomorron Sverige
Ett försvarstal för dig som inte minglar med lätthet. Och vad vore världen utan Bill Gates, Hillary Clinton och alla andra introverta men ack så briljanta människor? Om du inte är tillräckligt introvert för att sitta ensam och läsa en hel bok: googla åtminstone fram Susan Cains föredrag på TED.
Elsa Westerstad, Fokus
En röst för de tysta. Cain vänder upp och ner på vedertagna värderingar och ger oss en värdefull tankeställare.
Mats Ternblad, Expressen Söndag
"Tyst är en guldgruva av information och Cain har gjort en banbrytande insats för att bryta introversionens stigma"
Johan Norberg, Svensa Dagbladet
"Boken innehåller också råd om hur föräldrar och lärare ska bemöta introverta barn så att de får utvecklas på bästa möjliga sätt. Jag hoppas att de tipsen läses av extroverta föräldrar och lärare som har svårt att själva förstå oss introverta... Jag kommer med all säkerhet återvända till Susan Cains bok."
Marja Beckman, Tidningen Kulturen
"Cain har ett väldigt viktigt budskap: introvertism är en styrka och inte en svaghet."
Ingrid Lindow, Miljömagasinet
"Det är förförisk läsning...med understrykningspenna i hand markerar jag den ena meningen efter den andra, hojtar påståenden till min man, typsorterar bekanta i allmänhet och mig själv i synnerhet."
Anna Hellsten, Sydsvenskan
För alla oss som under uppväxten aldrig förmådde vara utåtriktade som aldrig kunnat bjuda på oss själva så är den nya boken Tyst av Susan Cain en revansch och en uppenbarelse.
 Jan Gradvall 
"Här ger affärsjuristen och föredragshållaren Susan Cain ett engagerat debattinlägg för att förändra synen på de introverta."
Inger Alestig, Dagen

"Fullt med smarta iakttagelser."
Nerikes Allehanda
"...högintressant läsning."
Kristian Ekenberg, Arbetarbladet
"..vetenskapligt grundat och fyllt av personliga berättelser".
Eva Axelsson, Katrineholmskuriren

Susan Cains Tyst ger över 300 sidor en uppriktig och upplysande bild av inåtvändhet och dess betydelse. En fullödig, intelligent bok.
Wall Street Journal

"Måste-läsning.
 Forbes

Viktig, övertygande, vältajmad. Jag kan inte sluta tänka på den."
 Guardian
Tyst, en av de mest säljande böckerna i USA nu påminner oss om betydelsen av introspektion och ensamhet i en tid av ständiga uppdateringar, retweets, likes och pokes.
 CNN.com
Cain presenterar en mängd användbara råd för lärare och föräldrar till introverta Tyst är av intresse för alla som bryr sig om hur människor tänker, och interagerar.
Fortune magazine
De som värderar ett stilla, reflekterande liv kommer att känna en börda lyftas från deras axlar när de läser Susan Cains väldokumenterade lovsång till rätten att vara introvert.
Mihaly Csikszentmihalyi, författare till Flow
Makalös. Den viktigaste boken som skrivits på ett decennium.
Sunday Telegraph   För alla oss som under uppväxten aldrig förmådde vara utåtriktade som aldrig kunnat bjuda på oss själva så är den nya boken Tyst av Susan Cain en revansch och en uppenbarelse.
Jan Gradvall