Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
När orden fattas oss : om demens, språk och kommunikation

När orden fattas oss : om demens, språk och kommunikation

Häftad bok Liber. 1 uppl. 2010. 200 sidor.

Nära nyskick. stämplad inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - Vad kan vårdpersonal och närstående göra för att bemöta och stödja vacklande samtal?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789147099214
Titel
När orden fattas oss : om demens, språk och kommunikation
Författare
Camilla Lindholm
Förlag
Liber
Utgivningsår
2010
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
270 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad händer med de kognitiva och språkliga färdigheterna hos en individ med demens? Hur påverkas kommunikationen? Vad kan vårdpersonal och närstående göra för att bemöta och stödja vacklande samtal? Läs mer Boken består av både en teoretisk och en praktisk del. I den teoretiska delen presenteras centrala begrepp, aktuell forskning om samtalsspråk och demens, de vanligaste sjuk domarna som förorsakar demens och de förändringar i språk och kommunikation som de medför. Den praktiska delen lyfter fram olika typer av problem med språkproduktion och språkförståelse hos personer med demens, vilka illustreras i ett rikt antal samtalsutdrag. Om författarna Camilla Lindholm är docent och universitetslektor vid Finska, finskugriska och nordiska institutionen vid Helsingfors universitet. Hon har doktorerat i ämnet kommunikation mellan läkare och patient och har därefter forskat om samtalsspråk och demens.