Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Stil : inspirerande råd och praktiska tips om personlig klädstil

Stil : inspirerande råd och praktiska tips om personlig klädstil

Inbunden bok Bokförlaget DN. 1 uppl. 2005. 205 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9175885778
Titel
Stil : inspirerande råd och praktiska tips om personlig klädstil
Författare
Camilla Thulin
Förlag
Bokförlaget DN
Utgivningsår
2005
Omfång
205 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
206 x 269 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
1063 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Vad är egentligen stil? För någon kan det vara dyrt, strikt och välskräddat. För en annan extremt kvinnligt i formen, högklackade skor, stor frisyr och röda naglar. För en tredje kan det betyda en avspänd och sportig utstyrsel och för en fjärde secondhandkläder med många folkloristiska inslag. En del kvinnor har redan funnit den stil som passar dem bäst.
 För alla oss andra kvinnor gör nu Camilla Thulin det lättare. I Stil, som i första hand är en inspirationsbok och alls ingen mode- eller trendbok, ger hon massor av tips och råd om hur vi skall finna de kläder som framhäver oss bäst och de kläder som vi trivs i. Hon förordar inga radikala förändringar av våra kroppar utan anser att alla kvinnors former är bra. Här handlar det i stället om att hitta kläder som tar fram det allra bästa hos oss och samtidigt betonar vår personlighet.
 Hon utgår från fyra basstilar: klassisk stil, kvinnlig stil, sportig stil, secondhand-folkloristisk stil. Här går hon noggrant tillväga och beskriver vad som är utmärkande för dessa olika stilar. Och när det sedan gäller att skaffa sig den nya garderoben är tillvägagångssättet lika metodiskt. Det allra bästa är att börja med en rejäl garderobsstädning. Här finns massor av råd om hur du gör. Därefter kan man börja skaffa de nya kläder som skall passa ens nya jag. Camilla går igenom de möjligheter som erbjuds i form av klädkedjor, märkesbutiker, realisationer, secondhandaffärer.
 För att kläderna skall komma helt till sin rätt bör man också ha rätt accessoarer. Här finns tips om skor, väskor, sjalar och annat som gör en extra snygg. Och för att kläderna skall sitta så bra som möjligt behövs även de rätta underkläderna och framför allt då en bra behå. Olika modeller för olika behov presenteras utförligt. Och för att fullborda helheten får vi sminktips. Som avslutning ger Camilla många råd om skötsel av kläder, packningstips och drulletips.
 Camilla har stor vana att klä kvinnor (och även män) i olika positioner för olika tillfällen. Hon vidarebefordrar allt det bästa av sin rika erfarenhet. Hon beskriver också hur man lätt förvandlar sin dagstil till kvällsstil genom att dra ifrån och lägga till lämpliga accessoarer.
 Utöver dessa rent praktiska råd skriver Camilla om några tidiga framgångsrika svenska modeskapare samt om några av dem som är verksamma i dag. Och för alla oss som självklart är nyfikna på Camillas egen garderob berättar hon om den.
 Stil är rikt försedd med bilder för att ge extra åskådlighet åt Camillas idéer, och de avbildade kvinnorna är i olika åldrar för att rätt illustrera hennes tankar. För de uttrycksfulla fotona står Niklas Palmklint.Camilla Thulin, född 1961, är underklädsdesigner, kostymtecknare, kreatör och stylist. Har gjort kostymer för en rad operaföreställningar, teaterpjäser, musikaler och filmer. Har också stått för styling av tv-program, evenemang av olika slag och galor. Camilla har egen ateljé samt privata kunder, både män och kvinnor, som får råd om stil och klädsel.