Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Europa 1492 : den gamla världen för femhundra år sedan

Europa 1492 : den gamla världen för femhundra år sedan

Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1992. 236 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format: ca 32x27 cm, 1683 g. Rikt färgillustrerad. ISBN 9171330054.
Beskrivning:
I gryningen, när den ljumma tropiska natten snart var till ända, fick vande män på de tre skeppen se ett ljus. De hade siktat den andra stranden av den stora oceanen de hade färdats över. Ljusskenet var en bekräftelse av det nya, det oväntade - den nya varden.
Detta hade ingen i den då kända världen kunnat vänta sig. Hur såg då Europa ut på den tiden? Där fanns enorma skogar, plöjda fält och stigar för boskapen. Städerna som stängde sina portar vid solnedgången, inneslöt hus med de karakteristiska halmtaken och de gotiska katedralerna som långsamt växte fram. De tryckta papperen lämnade tryckpressen för att hamna på miniatyrmålarens bord. Den här boken låter oss upptäcka Europa under samma år som Amerika upptäcktes, den beskriver vår världsdel vid en tid när invånarantalet var en tiondel mot vad det är idag. Leonardo da Vinci hade just målat "Madonnan i grottan" och Martin Luther var en pojkvasker på nio år. Kopernikus var nitton och studerade matematik och astronomi. Att så många talangfulla och begåvade människor verkade under samma tid var unikt och saknar motstycke i våra dagar. Vi får en inblick i livet i Europas stater. Ett imperium höll på att växa fram som skulle närma sig den moderna staten, men det hade ännu inte funnit sin identitet - det tyska, turkarna avancerade från Konstantinopel, den norra och östra delen av Europa kunde närmast jämföras med vilda västern,
Italien genomgick en utveckling som under nästa århundrade skulle kallas renässans, de katolska härskarna i Spanien, Isabella av Kastilien och Ferdinand av Aragonien, återerövrade Granada, det sista muslimska fästet i Europa. Perioden var mycket orolig. Kulturen tog sig nya uttryck, en längtan efter äkthet genomströmmade de religiösa diskussionerna, och de lärda hade ett gemensamt språk - latinet.
Och hur levde människorna? Hur såg husen, borgarna, klostren, palatsen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9171330054
Titel
Europa 1492 : den gamla världen för femhundra år sedan
Författare
Cardini, Franco - Nordberg, Michael - Giardina, Marco - Grundberg, Thomas - Selmi, Luca - Trägårdh, Eva
Förlag
Höganäs : Bra böcker
Utgivningsår
1992
Språk
Svenska