Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Off the Road : mina år med Cassady, Kerouac och Ginsberg

Off the Road : mina år med Cassady, Kerouac och Ginsberg

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2008. 533 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Boken har tillhört bibliotek (gallrad bok) finns stämplar och dyl annars ren och fin

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100118044
Titel
Off the Road : mina år med Cassady, Kerouac och Ginsberg
Författare
Carolyn Cassady
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
533 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Jack Kerouac, Neal Cassady och Allen Ginsberg – tillsammans utgör de hörnen i en närmast mytologiserad vänskapstriangel vars liv tecknades i den numera klassiska On the Road (på sv. På drift 1959), en roman som inspirerade en hel generation och i ett slag gjorde dess författare till Beatrörelsens mest lysande stjärna.  Carolyn Cassady skildrar i sin bok Off the Road (utgiven på engelska första gången 1990) denna intensiva vänskap, dels medelst brev, dels genom egna minnen. Som gift med Neal var hon under många år mitt i händelsernas livfulla centrum och blev efterhand också navet i relationen mellan Jack Kerouac och Neal. Men det är också en öppenhjärtig och ibland förtvivlad skildring av ett äktenskap i ständigt gungfly. Neal Cassadys självförbrännande och rastlösa liv fick honom att ofta söka sig bort, och då inte minst till andra kvinnor.  Off the Road är ett kärleksfullt men bitvis även smärtsamt vittnesmål från en tid fylld av vilda upptåg, galna fester och oavlåtliga resor – ett liv på drift, helt enkelt – men också från dess baksida, när den eviga jakten på upplevelser blir till en negativ spiral av självdestruktivitet och krossade drömmar.