Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Med mitt liv i mina händer : att leva med bipolär sjukdom

Med mitt liv i mina händer : att leva med bipolär sjukdom

Häftad bok PaperTalk. 2012. 246 sidor.

Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmarna. Med Cecilia Asps bok "Med mitt liv i mina händer - att leva med bipolär sjukdom" för Cecilia vår förståelse för bipolär sjukdom till en ny nivå. Hennes detaljerade beskrivningar om vad känslan innebär att vara psykisk sjuk är främmande för många. Smärta, läkarbesök, terapi. Med boken "Med mitt liv i mina händer - att leva med bipolär sjukdom" vill Cecilia Asp berätta att den här boken handlar inte bara om henne, att den handlar om att belysa ett stort folkhälsoproblem. Hon tycker att det verkar finnas en kollektiv skam över att vara psykisk sjuk. Kunskapen är inte tillräckligt etablerad även om det gått framåt. Cecilia Asp tycker det är ett samhälleligt ansvar, mediciner och enträgna skrik och böner kan ibland vara vardag. Cecilia Asp har en viktig historia att berätta där smärtan river så hårt att läsaren inte kan lägga boken ifrån sig. Boken hon skrivit är en självbiografisk berättelse. Den är brutalt utlämnande och gripande.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175330037
Titel
Med mitt liv i mina händer : att leva med bipolär sjukdom
Författare
Cecilia Asp
Förlag
PaperTalk
Utgivningsår
2012
Omfång
246 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 14 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
"Varje gång depressionerna och ångesten bet sig fast så hårt att jag inte ville leva längre fanns Patrick också kvar, ibland i timmar, så att han var försäkrad om att jag kunde lägga mig och sova utan demoner. Återigen hasade jag mig ifrån datorn. Vad Patrick inte visste den här gången var att jag kröp på knäna och lade mig på hallgolvet i fosterställning. Tårarna kom inte lika intensivt. Hårisarna, det vill säga mina katter Selma och Foppa, kom nyfiket fram och undrade vad matte gjorde. Nosade, gosade och spann. Jag blev varm inombords av deras villkorslösa kärlek. Jag vet inte om de gick eller var kvar när jag slutligen somnade utmattad på det skitiga hallgolvet…" Så skriver Cecilia Asp i sin självbiografi som handlar om hennes kamp mot bipolär sjukdom. Cecilia Asp gick in i en djup depression mitt i sitt liv. En evighetskarusell pågick i sjukdomens självmordstankar, ångest, depression och manier som började. Hon insjuknade som 30-åring och fick sin diagnos ett några år senare. Hela hennes liv förändrades totalt och Cecilia blev tvungen att helt förändra sitt sätt att leva. Med Cecilia Asps bok "Med mitt liv i mina händer - att leva med bipolär sjukdom" för Cecilia vår förståelse för bipolär sjukdom till en ny nivå. Hennes detaljerade beskrivningar om vad känslan innebär att vara psykisk sjuk är främmande för många. Smärta, läkarbesök, terapi. Med boken "Med mitt liv i mina händer - att leva med bipolär sjukdom" vill Cecilia Asp berätta att den här boken handlar inte bara om henne, att den handlar om att belysa ett stort folkhälsoproblem. Hon tycker att det verkar finnas en kollektiv skam över att vara psykisk sjuk. Kunskapen är inte tillräckligt etablerad även om det gått framåt. Cecilia Asp tycker det är ett samhälleligt ansvar, mediciner och enträgna skrik och böner kan ibland vara vardag. Cecilia Asp har en viktig historia att berätta där smärtan river så hårt att läsaren inte kan lägga boken ifrån sig. Boken hon skrivit är en självbiografisk berättelse. Den är brutalt utlämnande och gripande. "En guidad tur på livets motorväg, som tar dig med på en naken resa... några varv i rondellen bland sjukvård, rehabilitering, försäkringskassan, känslor och arbete... åter ut på motorvägen i full fart... boken som nu landat i din hand kommer ge dig en levande insyn i hur det är att upptäcka, vårdas för och lära sig att leva med en diagnos" / Sophia Björklund Cecilia Asp lotsar läsaren genom sin bipolära sjukdoms alla irrgångar på ett personligt och insiktsfullt sätt. En gripande levnadsteckning och en viktig bok för att döda alla fördomar som fortfarande omger psykisk ohälsa. / Monica Kolkman