Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Stolthet & fördom : möte med psykiatrin idag

Stolthet & fördom : möte med psykiatrin idag

Inbunden bok Psykiatriska kliniken. 1 uppl. 2009. 216 sidor.

Mycket gott skick. / Nära nyskick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163351587
Titel
Stolthet & fördom : möte med psykiatrin idag
Författare
Cecilie Östby - Ulrika Andersson
Förlag
Psykiatriska kliniken
Utgivningsår
2009
Omfång
216 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
223 x 223 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
900 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Sverige slår vi oss gärna för bröstet för vår förmåga att nå jämvikt och konsensus. Ändå finns det idag människor som aldrig blir tillfrågade om sin åsikt. Det finns till och med de som inte får den vård de behöver och har rätt till.

År 2010 ska Sverige vara tillgängligt för alla med funktionshinder och i Stockholm ska vara den stad som är den mest tillgängliga i världen. När det gäller fyskiska funktionshinder har vi kommit en bit på den vägen. Det blir vanligare att tänka på bredare dörrar och avfasade trottoarkanter för att jämna ut trösklar så att rullstolar lättare kan ta sig fram.

När det gäller personer med psykisk funktionsnedsättning är vi bara i startgroparna då man i större utsträckning än andra är beroende av andra människors attityder och bemötande. Psykiskt sjuka är en grupp som ofta demoniseras i media i samband med olika våldsbrott, som inte bara drabbar den enskilde. Fördomar föds av okunskap och kan bara bekämpas med kunskap.

I den här boken möter vi engagerade människor i utsatta och svåra situationer. Vi försöker också ta reda på om media som spridare av fördomar, faktiskt också kan vara en nyckel till en positivt förändrad attityd. Slutligen siktar vi mot framtiden och svara på frågan om hur vi ska få ett samhälle där alla människor har en lika självklar plats.