Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
San Camilos afton, dag och vecka år 1936 i Madrid

San Camilos afton, dag och vecka år 1936 i Madrid

Inbunden bok Bokförlaget Atlantis. 1989.

Mycket gott skick. , namnteckning. 21,5x14 cm. 661 g. Originaltitel: Vísperas, festividad y octava de San Camilo del año 1936 en Madrid. ISBN 9174861697. Den 18 juni 1936, sjukhusets skyddspatron San Camilo de Lelis dag, nås Madrids befolkning av rykten om upproret i Afrika. Också i Madrid jäser oron - San Camilos vecka inleds med mordet på löjtnant Castillo och hämndmordet på Calvo Sotelo och avslutas med general Fanjuls uppror som kvävdes den 20 juli. Livet förändras för den unge diktaren, bokens Du, och hans kamrater, för Madrids alla studenter, tjänstemän, politiker, arbetare, prostituerade, homosexuella som strömmar förbi i berättelsen. Under denna vecka av kaos blev det klart för det spanska folket vad som väntade dem.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9174861697
Titel
San Camilos Afton, Dag och Vecka
Författare
Camilo José Cela
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
1980
Bandtyp
Inbunden
Mått
144 x 217 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
658 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den 18 juni 1936, sjukhusets skyddspatron San Camilo de Lelis dag, nås Madrids befolkning av rykten om upproret i Afrika. Också i Madrid jäser oron San Camilos vecka inleds med mordet på löjtnant Castillo och hämndmordet på Calvo Sotelo och avslutas med general Fanjuls uppror som kvävdes den 20 juli. Livet förändras för den unge diktaren, bokens Du, och hans kamrater, för Madrids alla studenter, tjänstemän, politiker, arbetare, prostituerade, homosexuella som strömmar förbi i berättelsen. Under denna vecka av kaos blev det klart för det spanska folket vad som väntade dem.
Översättning avIrmgard Pingel.