Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
FLYKTFÅGLAR

FLYKTFÅGLAR

av

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2008. 391 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Gripande historisk roman om balternas svåra sits under andra världskriget, under växlande överhöghet mellan ömsom Hitler, ömsom Stalin och kvalet var antingen deportation, tvångsrekrytering eller flykt. Inbundet förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 217x140x28 mm. 420 g. [8113] /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare samt sökord i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex viking*) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen


Förlagsfakta

ISBN
9789137133768
Titel
Flyktfåglar
Författare
Charlotte Cerps
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsdatum
20080903
Omfång
391 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Gripande roman om tre unga människor i andra världskrigets Lettland Anna känner hur marken vibrerar när milismännen passerar hallonsnåret där hon gömmer sig. Det är gryning den 14 juni 1941, dagen då Sovjet deporterar tiotusentals balter till läger i öst. Anna och hennes familj lyckas undkomma och flyr till en släktgård i byn Kaltene vid Rigabuktens strand.  I skuggan av kriget tillbringar Anna, Aleks och Vilma sina sista barndomssomrar i byn. Anna njuter av friheten vid havet och svärmar på ett oskyldigt vis för grannpojken Aleks. Hennes kusin Vilma, naturbarnet med strupen full av sång, upplever däremot kärleken på riktigt. Sexton år gammal träffar hon läkarstudenten Valdis, och fastän de är så unga är de övertygade om att deras kärlek kommer att vara för evigt.  Livet är förhållandevis idylliskt trots det pågående kriget och dess vedermödor, men sommaren 1944 förändras allt. Stalins trupper driver bort tyskarna och ockuperar återigen Lettland. De tre ungdomarna skingras.  Annas familj flyr i en öppen båt över havet till Sverige och bygger upp ett nytt liv i väntan på att de ska kunna återvända till hemlandet.  Aleks blir enrollerad i tyska armén endast arton år gammal. Efter år i krigsfånge- och flyktingläger lyckas han slutligen ta sig till Sverige där han upptäcker att Anna inte längre är den lilla taniga grannflicka han minns.  Vilma gifter sig med Valdis, föder en dotter och stannar i Lettland för att vara närmare sin man vid fronten. Ett ödesdigert beslut som efter kriget leder dem ända till Sibirien där de skiljs åt. Vilma kämpar under omänskliga förhållanden för sin och sina barns överlevnad. Det är först när hon möter pälsjägaren Sergej som livet blir lättare. Rent av lyckligt. Men en dag, strax efter att hon och Sergej fått en dotter, står Valdis utanför deras dörr ... Flyktfåglar är en spännande historisk roman, fylld av kärlek, dramatik och kamp för överlevnad. Dessutom en efterlängtad pusselbit i exilbalternas historia med anknytning till Sverige.