Syrat : hur du gör din egen surdeg, yoghurt, surkål, kefir, kimchi och mycket annat
Häftade böcker. Pagina Förlag. 1 uppl. 2016. 159 sidor.
Inkludera syrad mat i din vardagskost med läckra recept som är enkla att tillaga i hemmet. Kapitel som
täcker frukt och grönsaker, yoghurt och labneh, bönor och baljväxter, surdegar och drycker kommer att
introducera dig för unika och nya smaker, samtidigt som det bjuds på traditionella syratrecept som tysk
surkåll och japansk kimchi.
>br>
Använd syrade ingredienser i rätter som surkålssallad, bacon- och potatissoppa
och tempeh-wok. Lär dig göra söta och aptitretande yoghurtar som kokosyoghurt eller kardemumma-
och roséyoghurt passar utmärkt till chokladkakan bakad på surdeg. Gör även inläggningar,
såser och chutneys så att du har ett lager att använda hemma eller varför inte för att ge bort som gåva.
Skäl till att välja syrade livsmedel:
utnyttjar säsongsodlade grödor
och minskar matsvinnet
syrad mat kan ingå i vardagsvaror
som bröd, ost, yoghurt och choklad
processen ökar mängden vitaminer,
antioxidanter, enzymer och nyttiga
bakterier; underlättar även matsmältningen
och stärker immunförsvaret
syrade produkter är bra mot många
olika hälsoproblem, däribland diabetes,
tjocktarmscancer och inälvsbesvär
lätt att göra själv och kräver väldigt
lite utrustning, samt är billigt
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789163611544
- Titel
- Syrat : hur du gör din egen surdeg, yoghurt, surkål, kefir, kimchi och mycket annat
- Författare
- Pike, Charlotte
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 200 x 243 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska