Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Recept att räkna med

Recept att räkna med

Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2016. 287 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Ej namnad. Inget antecknat eller understruket. Hanteringsspår på bokens och skyddsomslagets kanter. Foto och presentation av författaren på skyddsomslagets främre flik. Mörkgrönt kartonnage med ryggtext i ljusare grönt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789150118391
Titel
Recept att räkna med
Författare
Cheng, Eugenia
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2016
Omfång
287 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
520 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.

I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.

Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.

Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.

Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.

Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.

Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.

Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.

"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."

New York Times Book Review

"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."

Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky

"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."

Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University

"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."

John Baez, professor i matematik vid University of California