Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hitler var min chef. Hitlers sekreterare 1933-1945.

Hitler var min chef. Hitlers sekreterare 1933-1945.

Inbunden bok. Fischer & Co. 1 uppl. 2009. 388 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fotoillustrerad. Exlibris främre inre pärm.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185183715
Titel
Hitler var min chef : Hitlers sekreterare 1933-1945
Författare
Christa Schroeder
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2009
Omfång
388 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
170 x 240 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
863 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Otaliga är biografierna över Hitler, likaså de politiska och militärhistoriska analyserna kring nationalsocialismen och Tredje riket. Mindre vanliga är ögonvittnesskildringarna från dem som själva var med detta eftersom de flesta ur Hitlers närhet inte överlevde kriget.
Christa Schroeders memoarer utgör därför en av de viktigaste källorna till information om Hitler och hans närmaste krets. Hennes text ger oss inte bara inblickar i det vardagliga livet runt Führern, utan låter oss också se Hitler som privatperson. Schroeder berättar om kvinnorna kring Hitler och om festerna på Obersalzberg men också om fälttågen i Polen, Frankrike och Ryssland och om den sista tiden i bunkern.
Schroeder började sin anställning hos Hitler 1933, efter att hon av en slump sett ett anslag om en sekreterartjänst. Hon var då 25 år gammal och inte medlem i nazistpartiet. Schroeder har senare sagt att hon lika gärna kunde ha börjat hos kommunisterna. Arbetslösheten var stor och antalet lediga tjänster få.
Under sina tolv år som Hitlers sekreterare kom Schroeders tillvaro att alltmer avskärmas från yttervärlden. Hennes vardag präglades av chefens besynnerliga vanor, av det avgränsade området i Rikskansliet, Berghof eller i de olika högkvarteren. Dag som natt tillbringades ständigt med samma människor. Under krigsrättegångarna i Nürnberg beskrev hon sin tjänstetid som en korsning mellan kloster och koncentrationsläger.

CHRISTA SCHROEDER (19081984) tillfångatogs i maj 1945 och fick tillbringa tre år i interneringslägret Freiburg. Efter kriget levde hon mycket tillbakadraget och gav aldrig några intervjuer.