Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Signums svenska kulturhistoria. Stormaktstiden

Signums svenska kulturhistoria. Stormaktstiden

Inbunden bok. Signum. 2005. 639 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK.
I alla tider har människor levt inte i en utan flera kulturer. Människan som sökande och meningsskapande varelse lockar ständigt forskare att ställa nya frågor till det förflutna. Mer än tidigare finns nu intresse för allmängiltiga ämnen, som synen på familj, kärlek och sexualitet, liv och död, klass, könsroller, uppfostran, språk, generationstillhörighet, etnicitet, utanförskap, världslig och andlig makt. Sådana nya perspektiv präglar Signums svenska kulturhistoria.
STORMAKTSTIDEN är den tredje av sammanlagt åtta delar. Den skildrar en epok som i ett större europeiskt perspektiv fylldes av bittra religionsstridigheter och politiska oroligheter. Också från svensk horisont var 1600-talet en prövningarnas tid. Många människoliv gick till spillo till följd av alla krig, och ständigt nya pålagor i form av skatter och utskrivningar tyngde bönderna. Likaså medförde de närmast endemiska häxprocesserna mycket lidande.
Samtidigt flyttade det svenska riket fram sina positioner och blev genom deltagandet i det trettioåriga kriget en europeisk stormakt. Den svällande riksbildningens dörrar stod vidöppna för kontinentala influencer. Vid hovbet trängdes utländska diplomater och inkallade lärda, och stor prakt utvecklades vid högtidligheter som bröllop och begravningar. adeln lade sig till med främmande vanor och byggde påkostade palats och herresäten. Utländska handelsmän etablerade sig i landet och finansierade bruksverksamheten. Universitet och gymnasier grundades, vägar anlades och ett fungerande post- och pressväsende växte fram.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187896750
Titel
Signums svenska kulturhistoria. Stormaktstiden
Författare
Christensson, Jakob
Förlag
Signum
Utgivningsår
2005
Omfång
639 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
164 x 248 mm Ryggbredd 54 mm
Vikt
1338 g
Språk
Svenska