Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Introduktion till klinisk psykiatri

Introduktion till klinisk psykiatri

Häftad bok. Studentlitteratur AB. Andra uppl. 2008. 318 sidor.

Gott skick. Med en del spridda blyertsunderstrykningar. Med skivan längst bak.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144049366
Titel
Introduktion till klinisk psykiatri
Författare
Christer Allgulander
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2008
Omfång
318 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
477 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Syftet med boken är att ge grundläggande kunskaper om psykiska sjukdomar och beroendesjukdomar. Symtom och yttringar beskrivs, liksom de behandlingar som granskats vetenskapligt. Vad är schizofreni? Hur bedömer man självmordsrisk? Vilka vetenskapligt prövade behandlingar finns för depression? Hur talar man med en människa som är ångestfylld, drogpåverkad, manisk, självdestruktiv eller som hör befallande röster? Hur skapar man en tillitsfull atmosfär? Vad händer i hjärnan hos den som blir psykiskt sjuk? När måste man ta hand om en psykiskt sjuk mot hans eller hennes vilja?

Psykiska sjukdomar omges av myter och kan medföra socialt stigma. Boken kan förhoppningsvis reducera stigma genom att sätta ord på symtom, förklara sjukdomsförloppen och inge hopp om behandlingsframgångar och bättre livskvalitet.

Klinisk psykiatri vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom vårdområdet samt andra med yrkesansvar för psykiskt sjuka personer, till exempel socialsekreterare, boendestödjare, domare, nämndemän, advokater och poliser. Närstående och patienter kan också ha nytta av att läsa boken.

På bokens webbplats finns länkar till fördjupningslitteratur och vetenskapliga artiklar. Med boken följer en dvd-skiva som kan användas som självstudiematerial. På skivan finns filmer som visar olika yttringar av psykisk sjukdom, och hur det går till i praktiken när patienter tas in med tvång. Anhöriga till psykiskt sjuka intervjuas, och dessutom visas hur man intervjuar en patient för att få fram en diagnos.