Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Gräspojken

Gräspojken

Inbunden bok Telegram Bokförlag. 1 uppl. 2012. 369 sidor.

Mycket gott skick. Gräspojken är en fiktiv uppväxtskildring som tar sin början i mitten av 1980-talet. Huvudpersonen, Kalle, är en tolvårig pojke med en tonårings sexdrift. Han bor i Göteborg tillsammans med sin lillebror Björn, pappa Tomas som dricker för mycket och mamma Bodil som helst av allt vill vara någon annanstans än med familjen. En dag upptäcker Kalle en främmande ljusgrön stjälk bredvid monsteran i fönstret. Ett frö från nymfparakiten Aslans matskål har hamnat i blomkrukan. Efter viss efterforskning upptäcker han att plantan är av sorten Cannabis Sativa. Kalle förstår att det finns mer i livet än sex och, inspirerad av tv-serien Miami Vice, bestämmer han sig för att börja odla marijuana. Flickvän, pånyttfödd morsa och knarkkung. Kalle upptäcker snart att rollen som Majornas 12-årige Tony Montana inte är helt oproblematisk. Smutsiga pengar har en tendens att locka till sig uppmärksamhet från fel sorts människor och familjen tvingas att fly från Sverige. Vad som följer är en helt vansinnig resa till Sällskapsresans Teneriffa och ett återbesök i Amsterdam innan familjen återvänder för den rafflande upplösningen till staden där allting började, Göteborg.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174230512
Titel
Gräspojken
Författare
Christer Lundberg
Förlag
Telegram Bokförlag
Utgivningsår
2012
Omfång
369 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 215 mm Ryggbredd 37 mm
Vikt
560 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gräspojken är en fiktiv uppväxtskildring som tar sin början i mitten av 1980-talet. Huvudpersonen, Kalle, är en tolvårig pojke med en tonårings sexdrift. Han bor i Göteborg tillsammans med sin lillebror Björn, pappa Tomas som dricker för mycket och mamma Bodil som helst av allt vill vara någon annanstans än med familjen. En dag upptäcker Kalle en främmande ljusgrön stjälk bredvid monsteran i fönstret. Ett frö från nymfparakiten Aslans matskål har hamnat i blomkrukan. Efter viss efterforskning upptäcker han att plantan är av sorten Cannabis Sativa. Kalle förstår att det finns mer i livet än sex och, inspirerad av tv-serien Miami Vice, bestämmer han sig för att börja odla marijuana. Flickvän, pånyttfödd morsa och knarkkung. Kalle upptäcker snart att rollen som Majornas 12-årige Tony Montana inte är helt oproblematisk. Smutsiga pengar har en tendens att locka till sig uppmärksamhet från fel sorts människor ... Christer Lundberg, född 1974, är programledare för det självbetitlade programmet Christer i P3. Christer har en historia som jeansförsäljare, fjällvandrare och reporter åt Siewert Öholm. Han har också gjort en dokumentärfilm om kyssar, tävlat i judo och belönats med Sveriges Radios språkpris. När han inte sitter i radio eller tävlar i På spåret sjunger han i syntpopbandet Universal Poplab. 2009 var han programledare för Musikhjälpen i SVT. "En skruvad skröna helt utan ­anpassning till rådande lagstiftning." Expressen/GT "får man skriva så här roligt om ett så allvarligt ämne? Att man kan göra det är Gräspojken dock ett tydligt bevis på!" Varbergsbibblan "Den här måste du läsa. Den är galet skruvad och du kommer att gilla den. Men börja INTE odla cannabis, det säger jag bara!!" LitteraturMagazinet "En burlesk crazy-komedi utan pekpinnar, lite liknande de skrönor Arto Paasilinna brukar koka ihop ... en söt pralin av festliga förvecklingar och dråpliga dårfinkigheter." Värmlands Folkblad "Gräspojken är mer av en gammal hederlig skröna, bitvis är den otroligt rolig ibland är den bara otrolig!" Bokstugan "Det är knark, sex och mord i en lustfylld villervalla utan moraliska betänkligheter, pekpinnar eller politisk korrekthet. Gräspojken är en helt underbar och galet rolig berättelse. Höstens humörhöjare. Och full pott för omslaget också!" ihyllan.se Gräspojkens hemsida Se Christer berätta om boken: Lyssna på första kapitlet "Sådd" ur ljudboken: