Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mer än bara äppelkaka

Mer än bara äppelkaka

Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 128 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9132330782
Titel
Mer än bara äppelkaka
Författare
Claes Karlsson
Förlag
B Wahlströms
Utgivningsår
2004
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
238 x 287 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
910 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.

De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.

Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.

"Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.

Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.

Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.

Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!