Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Innan himlen klarnar

Innan himlen klarnar

Bonnier, 1989 Förlagsband med skyddsomslag, 165s. 21x13cm, 292g. Gott skick, ägaretikett. ISBN 9100477427.
Gunnar heter en man som en vintermorgon hittas sedan han dränkt sig i Riddartjädern. Handlingen i Stig "Slas" Claessons djupt engagerande roman Innan himlen klarnar utspelas under en dag på Söder i Stockholm. Personerna är människor som känt Gunnar eller som hört talas om händelsen och funderar över den, en brokig och levande bakgrund av Söderliv och Södermänniskor.
Så småningom växer det fram ett porträtt av Gunnar, en mäniska som många tyckt om, men som på sistone börjat bli lite besvärlig för sin omgivning genom de krav som han ställt på den.
Längst in handlar väl Innan himlen klarnar om svek. Om Gunnar som svikit sina vänner, men framförallt om dem som har svikit honom genom att inte ställa upp när han behövde dem. Inflätad i handlingen finns en ömtålig kärlekshistoria som till en början ter sig orimlig, men som får nytt liv under händelsernas tryck.
Innan himlen klarnar är en av Stig Claessons mest gripande berättelser och samtidigt fylld av fin humor, och den slutar med ett stråkdrag av hopp och förtröstan.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9100477427
Titel
Innan himlen klarnar : [roman]
Författare
Claesson, Stig
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1989
Språk
Svenska