Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Trädgård i korg och låda

Trädgård i korg och låda

Inbunden bok Natur & Kultur förlag. 1 uppl. 1996.

Mycket gott skick. Kartonnage. Namn inuti.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127058638
Titel
Trädgård i korg och låda
Författare
C Phoenix
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1996
Bandtyp
Inbunden
Vikt
846 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En miniatyrträdgård skapad av amplar, lådor, korgar och krukor med spännande och vackra innehåll kan kanske vara något för den som inte har någon trädgård men gärna vill ha grönska och blommor omkring sig. 200 speciellt tagna färgbilder ger läsaren mängder av inspiration liksom de 30 individuella förslagen med var sitt eget "recept" och steg-för-steg-bilder. Överskådlig förteckning och beskrivning av lämpliga växter.

Författaren bjuder sina läsare på en mängd fantasifulla idéer där hon visar hur växter kombineras i ett spännande urval lådor, korgar, krukor och amplar av alla de former. Hon visar hur man på ett okonventionellt sätt kan använda sig av färg, struktur och form hos bladverk och blommor. Också speciellt väldoftande och till och med ätliga växter, som kryddväxter, tomater och jordgubbar finns med i hennes miniatyrträdgårdar. Dessutom finns här förslag till lättskötta blomsterkorgar och lådor som barn själva kan plantera och sköta om.

De många vackra färgbilderna öppnar läsarens ögon för växtkombinationer och placeringar liksom hur man kan utnyttja t ex väggytor.

Det finns också värdefulla råd och praktiska tips beträffande frösådd, växtnäring och olika typer av blomjord. Tydliga teckningar och steg-för-steg-bilder illustrerar.
Man tänker sig gärna att korgar och lådor bara hör sommarmånaderna till, men växternas färgglädje kan man njuta av året runt - från festliga jularrangemang i trätråg och härliga våruppsättningar genom sommarens rikedom till höstens lysande bladverk och glödande bär.

Claire Phoenix är journalist. Hon har specialiserat sig på att skriva om och fotografera hem och trädgårdar. Hon har varit redaktör på den engelska tidningen Woman och hennes artiklar återfinns regelbundet i ett antal kvalitetstidskrifter för hem och trädgård.