Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tomma luften

Tomma luften

Inbunden bok Stockholm : Bonnier. 2017. 384 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Det är midsommar på Shetlandsöarna, en tid av ljusa nätter och gäckande dimma. Polly, Caroline och Eleanor är vänner sedan universitetstiden och har tillsammans med sina partners lämnat Londons larm och stress för en långhelg på Unst, Shetlands nordligaste ö. De är där för att enligt den shetländska traditionen fira Carolines giftermål med öbon Lowrie. Sent på kvällen efter bröllopsfesten försvinner plötsligt Eleanor. Dagen därpå upptäcker Polly ett mejl från henne, som ser ut som ett självmordsbrev. Men det är något som inte stämmer med brevet, och när Eleanors kropp hittas nära den dramatiska klippkanten tätnar mysteriet.
Finns det en hemlighet bakom myten om spökflickan? En hemlighet så chockerande att någon flera decennier senare skulle kunna drivas till mord för att förhindra att sanningen kom ut?
Återigen får vi följa med till Shetlandsöarna och möta Jimmy Perez. Han får ett fall som till en början liknar självmord att utreda, men ganska snart står det klart att det inte kan ha gått till så. Den döda kvinnan, Eleanor, befann sig på en av de shetländska öarna tillsammans med två väninnor sedan universitetstiden för att fira att en av dem, Caroline, gift sig med en man som härstammar från området. Eleanor hade före sin död drabbats av ett hårt slag i form av ett missfall, och nu verkar någon ha dragit nytta av hennes upprörda känslor genom att väcka liv i den gamla spökhistorien om en flicka som drunknade för många år sedan.
Vid sin sida har Perez kollegan Willow Reeves, men det råder en komplicerad situation dem emellan. Inte minst eftersom Jimmy Perez fortfarande sörjer Fran och varje dag påminns om hennes existens genom dottern Cassie. Ändå måste de samarbeta för att få fatt i mördaren som annars riskerar att försvinna ut i tomma luften precis som den lilla flicka som lurade Eleanor i döden.
Liksom alltid beskriver Ann Cleeves Shetlandsöarna och dess anslående natur på ett mycket skickligt vis. Här är det kargheten och vädrets makter som styr, och det är också i detta som en stor del av mystiken vilar. De ljusa sommarnätterna och dimbankarna som drar in från havet får utgöra scenen för dramat, och gör det med elegans.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789143014358
Titel
Tomma luften
Författare
Cleeves, Ann - Järnebrand, Jan
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
2017
Språk
Svenska