Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det civila samhället & Den politiska teorin

Det civila samhället & Den politiska teorin

Inbunden bok. Bokförlaget Daidalos. 1995.

Nära nyskick. dek. pappband

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9171730095
Titel
Författare
Cohen
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Utgivningsår
1995
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska
Baksidestext
Under senare år har »det civila samhället» blivit ett nyckelord i all kritik av totalitär maktutövning. Ändå har det en märkvärdigt ambivalent status. För vissa är det bara en beteckning på något som västvärlden redan besitter och saknar varje kritisk potential vad gäller orättvisor och brister i de demokratiska samhällena. För andra är det en kvarleva från gamla tiders politiska filosofi utan någon som helst relevans idag.
Det civila samhället och den politiska teorin utmanar båda dessa uppfattningar. Den noggranna analys som genomförs i boken visar på begreppets moderna karaktär och normativa/kritiska kraft, vilket gör det relevant för alla typer av samhällen idag.
Boken består av tre delar. Den första redogör för begreppets dramatiska återkomst i Östeuropa och Latinamerika och tecknar begreppets historia med början i Hegels mästerliga filosofiska syntes. I den andra delen urskiljs olika typer av kritik begreppet utsatts för. Den tredje delen innehåller en rekonstruktion av begreppet delvis med utgångspunkt i Habermas diskursetik. De teoretiska reflektioner som görs söker brygga över klyftan mellan teori och politik, och bemöta den kritik som formulerats i del två. I centrum står den avgörande roll som spelas av sociala rörelser och civil olydnad.

»Cohen och Arato tillhandahåller en underbart upplysande och detaljerad redogörelse för diskussionen om det civila samhället ... och visar vägen mot en effektivare och mera djupgående demokrati.»
/Michael Walzer