Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sången om Troja

Sången om Troja

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1999. 453 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Trådbunden.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127072312
Titel
Sången om Troja
Författare
Colleen McCullough
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1999
Omfång
453 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
766 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Iliaden är ett litterärt verk som haft stor betydelse för hela den västerländska kulturen. Det är berättelsen om trojanska kriget, ett långvarigt och osedvanligt blodigt krig som enligt många samstämmiga källor utkämpades för cirka tre tusen år sedan. De flesta har hört talas om detta odödliga diktverk som tillskrivs den blinde skalden Homeros, även om inte många har kommit sig för att läsa det.
Nu har Colleen McCullough besparat oss det besväret. Hon har läst Iliaden och forskat i källmaterialet och resultatet har blivit en spännande och lättläst roman med alla en sådans oemotståndliga ingredienser: brinnande kärlek och iskallt hat, hämndbegär, svek och intriger, råhet, ärelystnad och offervilja.
I boken – som till större delen handlar om andra mänskliga relationer än krig – får dramats huvudpersoner turas om att i jagform berätta om sina liv före och under kriget. Det är Priamos, Trojas kung, den grekiska prinsessan Helena "Sköna Helena", prinsen Paris, härföraren Akilles, Odysseus, Agamemnon och andra välkända namn som spelar viktiga roller i upptakten till krigen och under själva striderna. Allt eftersom handlingen framskrider mot sitt obevekliga slut, som inte ens gudarna kan avvärja, skiftar läsarens sympati fram och tillbaka mellan greker och trojaner.
Översättning Irja M Carlsson

Colleen McCullough har tidigare skrivit tio romaner bl a Törnfåglarna (1977), som gav henne ett världsnamn, och en historisk romansvit om fyra böcker. Hon bor med sin man på Norfolk Islands.