-
Kokbok för friluftskockar : 125 genomtänkta r...
Inbunden bok. Calazo Förlag. 2007. 320 sidor.
Mycket gott skick. Tillskrift på försättsblad. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197641746
- Titel
- Kokbok för friluftskockar : 125 genomtänkta recept och 54 smarta tips som förändrar din friluftsupplevelse
- Författare
- Fredrik Hjelmstedt - Jonas Sundvall
- Förlag
- Calazo Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Vikt
- 369 g
- Språk
- Svenska
Calazo Förlag 9789197641746 -
Grevinnornas kokbok
Häftad bok. Katrineholm : Östra Vingåkers hembygdsfören. 1998. 64 sidor.
Nära nyskick. Liggande format. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163074516
- Titel
- Grevinnornas kokbok
- Författare
- Franzon, Folke - Larsson, Astrid - Östra Vingåkers hembygdsförening
- Förlag
- Katrineholm : Östra Vingåkers hembygdsfören
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Katrineholm : Östra Vingåkers hembygdsfören 9163074516 -
Mannerströms stora kokbok
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2012. 399 sidor.
Nyskick. Presentskick. Stort format. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113043401
- Titel
- Mannerströms stora kokbok
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 399 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 276 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 2040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad är Bibelns fiskar och bröd mot Leif Mannerströms inlagda sill" undrade Leif G W Persson en gång. Ingenting, är svaret.
Här är den äntligen - Leif Mannerströms egen matbibel med hundratals recept från svensk gastronomis största stjärna! I Mannerströms stora kokbok finns den klassiska husmanskosten, de berömda fisk- och skaldjursrätterna, den svenska julmaten, viltet och inlagd sill förstås. Men också de bästa grillrecepten, goda desserter och tillbehör. Allt lagat med kärlek och omsorg på äkta, okomplicerat Mannerströmskt vis. Ett måste i alla matgladas kök!
Bokförlaget Arena 1 9789113043401 -
Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Es...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051680
- Titel
- Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Estocolmo
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 227 x 204 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Följ med på Pluras spanska matäventyr. Recept och upplevelser på Mallorca, i Barcelona och om hur han återskapar den spanska matglädjen på Kungsholmen, hemma i Estoccolmo.
"Jag var 36 år gammal och det var julafton 1987 när jag för första gången besteg spansk jord, närmare bestämt Barcelonas gator, torg och gränder. Staden visade sig från sin bästa sida denna dag, solen sken och det var 24 grader varmt. Livet lekte, jag var förälskad och på resa i ett nytt land med föremålet för min kärlek vid min sida. Kan man befinna sig i ett högre tillstånd än detta? Man vandrar från bar till bar i kvarter man aldrig sett förut, upptäcker mat och sedvänjor man inte visste fanns, besöker platser man hört talas om, dricker kaffe på världens äldsta kafé.
Nya dofter och smaker strömmar emot en, nya kryddor, välbekanta kryddor kombinerade med råvaror på ett annat sätt än vad man är van vid. Flamencomusik, en flaska whisky och äldre män som dansar och sjunger en hel natt i en källarlokal i Madrid.
Ja, vi reste vidare, från bord till bord, helstekt spädgris i Madrid, paella i Valencia, tjursvansgryta i Sevilla, grillade sardiner i Cadiz, tapasbarer och sherry i San Lucar de Barameda, grillad kanin och hummersoppa på Menorca, boquerones från ett gatukök utanför medinan i Cordoba.
Minnen av maträtter som ett pärlband, en vintergata genom åren som gått.
Sedan den dagen, julaftonen 1987, har jag besökt Spanien många gånger och lärt mig mer och mer om landets sedvänjor och matkultur. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kunnat förmedla lite av detta i denna kokbok. För det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Detta är Pluras andra kokbok. Till sin hjälp har han åter samma team av hängivna gastronauter; Johan Åkerberg, kock; Pepe Nilsson, foto; och Pär Wickholm, formgivning.
Norstedts 1 9789113051680 -
Hela årets kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 188 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118683
- Titel
- Hela årets kokbok
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 829 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hela årets kokbok är stjärnkocken Fredrik Erikssons samlade kunskaper och en hyllning till det svenska matarvet. Recepten följer årets växlingar och maten är enkel, lättlagad och med säsongens råvaror i centrum.
Vi inleder med påskmaten, med rätter som värmande lammfärsgryta med bönor, västerbottenstoast och kryddpepparsill. Efter det kommer ett avsnitt om vårens primörer. Det innehåller bland annat vitkålssallad med lime, matiga färskpotatissallader och sparris med örtsabayonne. Sommarens grillfester bjuder på helgrillad kyckling, mixed grill, lättstuvade grönsaker och blåbärspaj som avslutning. Hösten följer med skaldjursfest och skördehelg där betor, rotfrukter och svamp står på menyn.
Matåret kröns slutligen av den goda julmaten. Det bjuds på traditionell julmat så som sill, skinka och köttbullar, men även lite mer nyskapande rätter i form av stjärnanisinlagda gulbetor och sockerärtssallad med inkokt lutfisk.
Natur & Kultur 1 9789127118683 -
Pluras spanska kokbok : Mallorca, Barcelona....
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 181 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033075
- Titel
- Pluras spanska kokbok : Mallorca, Barcelona. Estocolmo
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 181 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Följ med på Pluras spanska matäventyr. Recept och upplevelser på Mallorca, i Barcelona och om hur han återskapar den spanska matglädjen på Kungsholmen, hemma i Estoccolmo.
"Jag var 36 år gammal och det var julafton 1987 när jag för första gången besteg spansk jord, närmare bestämt Barcelonas gator, torg och gränder. Staden visade sig från sin bästa sida denna dag, solen sken och det var 24 grader varmt. Livet lekte, jag var förälskad och på resa i ett nytt land med föremålet för min kärlek vid min sida. Kan man befinna sig i ett högre tillstånd än detta? Man vandrar från bar till bar i kvarter man aldrig sett förut, upptäcker mat och sedvänjor man inte visste fanns, besöker platser man hört talas om, dricker kaffe på världens äldsta kafé.
Nya dofter och smaker strömmar emot en, nya kryddor, välbekanta kryddor kombinerade med råvaror på ett annat sätt än vad man är van vid. Flamencomusik, en flaska whisky och äldre män som dansar och sjunger en hel natt i en källarlokal i Madrid.
Ja, vi reste vidare, från bord till bord, helstekt spädgris i Madrid, paella i Valencia, tjursvansgryta i Sevilla, grillade sardiner i Cadiz, tapasbarer och sherry i San Lucar de Barameda, grillad kanin och hummersoppa på Menorca, boquerones från ett gatukök utanför medinan i Cordoba.
Minnen av maträtter som ett pärlband, en vintergata genom åren som gått.
Sedan den dagen, julaftonen 1987, har jag besökt Spanien många gånger och lärt mig mer och mer om landets sedvänjor och matkultur. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kunnat förmedla lite av detta i denna kokbok. För det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Detta är Pluras andra kokbok. Till sin hjälp har han åter samma team av hängivna gastronauter; Johan Åkerberg, kock; Pepe Nilsson, foto; och Pär Wickholm, formgivning.
Norstedts 1 9789113033075 -
Vår gröna kokbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 384 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113054971
- Titel
- Vår gröna kokbok
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 222 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1057 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla vet att vi bör äta lite grönare, både för vår egen hälsa och för vår planet. Men framför allt för att det är gott! En grön dag i veckan eller sju spelar ingen roll, nu finns kokboken som hjälper dig med inspiration, matlagningsglädje, recept och handfasta råd.
Med över 500 recept på vegetariska och veganska rätter samt fakta om råvaror, tillagning och kostrekommendationer är detta den enda gröna kokbok du behöver. Med klassikern Vår kokbok som grund och garant för beprövade recept, hög kvalitet och enkelhet, är detta en perfekt kokbok för såväl unga nyutflugna som familjer som vill pröva en ny livsstil.
Hälften av recepten är nyskrivna och främst är det rejäl middagsmat baserad på tofu, soja och quorn samt bönor och linser. Här finns även härliga sallader och grönsaksrätter som fungerar som hela måltider. Nytagna bilder inspirerar till att laga vacker mat.
Ur innehållet: Gryn, frön och nötter, pasta, ris och nudlar. Tofu, soja och quorn, pizza, paj och pirog. Baka bröd. Efterrätter och sötsaker.
Vår gröna kokbok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vegetarisk måltidslitteratur med motiveringen:
"Med hjälp av denna vegetariska kokbok är det lätt att variera vardagsmaten för den som redan är vegetarian samt för den som ska bjuda på vegetarisk fest till helger och födelsedagar. Med andra ord en heltäckande grön bok."
Norstedts 1 9789113054971 -
Vår Kokbok Vegan
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 270 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061931
- Titel
- Vår Kokbok Vegan
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 813 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Vår kokbok Vegan hittar du hundratals recept med noga utvalda råvaror och influenser från hela världen. Du lär dig allt om tillagningsmetoder, hur du förbereder, förvarar och hittar de bästa veganska råvarorna. Du får härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra med rotfrukter, groddar, alger, nötter, baljväxter och bär.
Vår kokbok Vegan är din uppslagsbok i köket när du ska laga vardagsmiddagen, festmiddagen, ha släkten hemma på buffé eller helt enkelt vill äta något lätt på kvällen. Här hittar du de självklara klassikerna i vegansk form men också helt nya rätter med tydliga smaker. Rejäl mat som man blir mätt av - och som dessutom är klimatsmart.
Norstedts 1 9789113061931 -
Kokbok för dig som har diabetes : grundkokbok...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 160 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424109
- Titel
- Kokbok för dig som har diabetes : grundkokboken med recept för hela dagen
- Författare
- ICA provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 593 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna bok finns rikligt med spännande och lättlagade maträtter som är anpassade för diabetiker. Det är nyttig mat som också smakar gott. Här finns recept för dagens alla måltider, från vardagens frukost, snabba lunch och olika mellanmål till festliga helgmiddagar och goda desserter. Alla recept är näringsberäknade.
Många diabetiker behöver hjälp att planera sin mat. Särskilt de som får diabetes när de blir äldre och som då behöver lägga om sin kost har behov av lättsam, korrekt information om hur de ska äta. Mat för diabetiker ska se lika läcker ut som annan mat och bilderna är därför moderna och vackra.
Boken inleds med ett informationsavsnitt: senaste nytt om diabetesmat, liten näringslära, tabell med sötningsmedel med mera. Kapitlen är indelade efter en dags måltider: frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, snabba middagar, festliga middagar, kvällsmål.
Boken innehåller 130 recept med alla slags råvaror och även efterrätter. Här finns också förslag till menyer för en dag. Alla recept är näringsberäknade. Recepten är utprovade på ICA Provkök. Förord av Professor Claude Marcus, Huddinge Universitetssjukhus.
Ica Bokförlag 1 9789153424109 -
Mathias Dahlgren kokbok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 224 sidor.
Nära nyskick. Liten stötskada på övre kant på främre pärm. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet ! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838076
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Prisma 1 9789151838076 -
Stenålderskost : Paleo - kokbok för moderna m...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2013. 260 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412613
- Titel
- Stenålderskost : Paleo - kokbok för moderna människor
- Författare
- Rode Andersen, Thomas
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1140 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten som dina gener är vana vid!
Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Recepten i den här boken baseras på den senaste forskningen om den kost som vi är genetiskt anpassade för. Stenålderskost. I Tomas Rode Andersens evolutionärt intelligenta recept står de naturliga råvarorna och smakerna i centrum.
Stjärnkocken Tomas Rode Andersen har varit kökschef på Kong Hans Kælder i Köpenhamn i snart tjugo år. 2008 förverkligade han sin dröm och gjorde om menyn på sin lyxkrog. Nu serverar han modern stenålderskost i gourmetklass.
I boken finns fler än 80 fantastiska recept som bygger på stenålderskostens principer, där kött, fisk grönsaker, ägg, frukt, bär och nötter utgör basen. Naturligt och hälsosamt. Till glädje för gommen, magen och hela kroppen.
Paleo innebär också att ta hand om hela sin kropp och att se kosten och träningen i ett helhetsperspektiv. Som en livsstil. I boken delar Thomas med sig av sina bästa träningstips.
Författaren
Thomas Rode Andersen Mr Paleo är en av Danmarks mest kända kockar. Han har arbetat på två- och trestjärniga Michelinkrogar i Danmark, Österrike och Tyskland. Rode Andersens bok har sålt 75 000 exemplar i Danmark på åtta månader.
Hemsida
länk
Optimal Förlag 1 9789172412613 -
Från anka till örn : en kulturhistorisk kokbo...
Inbunden bok. Stockholm : Carlsson. 1985. 162 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177980379
- Titel
- Från anka till örn : en kulturhistorisk kokbok
- Författare
- Høgsbro, Suzanne - Ahlgren, John
- Förlag
- Stockholm : Carlsson
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Carlsson 9177980379 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Paolos stora italienska kokbok
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2015. 320 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245080
- Titel
- Paolos stora italienska kokbok
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 191 x 246 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paolo Robertos stora italienska kokbok rymmer mycket mer än mat – alla gäster, fastrar, berättelser och recept. Den napolitanska maten presenteras med humor och värme. Det är en kärleksförklaring till mat och traditionen att dela en god måltid med familj och vänner, och det spelar ingen roll om man gör det på en skuggig bakgård i Italien eller runt grillen i Sverige.Här finns recepten som Paolo lyckats lirka ur sina fastrar, som till exempel klassisk tomatsås, pasta med salsiccia, rosmarindoftande kyckling och halstrad tonfisk, och allt det söta goda, som mascarponekräm med amarettikakor och choklad, eller fyllda persikor med vaniljglass.I den här samlingsvolymen möts Paolo Robertos båda kokböcker Mina fastrars mat och Mina gästers mat, med den ena foten i det syditalienska landskapet och den andra på Skinnarviksberget i Stockholm.
Bonnier Fakta 9789174245080 -
Herr Wilkinsons favoritgrönsaker : en kokbok...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 287 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113048741
- Titel
- Herr Wilkinsons favoritgrönsaker : en kokbok som hyllar säsongerna
- Författare
- Wilkinson, Matt
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1237 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta av oss väljer grönsaker som tillbehör till köttet eller fisken på tallriken. För kocken Matt Wilkinson är det tvärtom först grönsakerna, sedan proteinet! Matt planerar middagen runt grönsakerna beroende på säsong, när de smakar som bäst, har bästa pris och lättast går att få tag på.
Likt en australisk Jamie Oliver delar Matt Wilkinson med sig av odlingstips, grönsakernas historia, vilka sorter som lämpar sig för olika rätter och fantastiska gröna recept. Inspirerad av all världens kök använder han exempelvis egyptisk dukka-röra eller italiensk bagna càuda-sås som tillbehör till grönsakerna. Matt blandar nya smakkombinationer, som exempelvis sallad med blomkål, rökt lax och jordgubbar med klassiker som hans mormors recept på helstekt biff med pepparrotskräm och yorkshirepudding.
Varje älskad grönsak får ett eget kapitel. Med snygg design och vackra bilder väcker boken lust att odla och anrätta egna grönsaker med kött eller fisk som tillbehör.
Norstedts 1 9789113048741 -
Ellen Askers vegetariska kokbok
Inbunden bok. Carlsons. 2:a uppl. 1912. 302 sidor.
Mycket gott skick. Lite bruksslitage på framsidans text i övrigt i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet ! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCarlsons 2:a -
Läkande dundermat : en kokbok med livskraft
Inbunden bok. Mind & Health tools. 1 uppl. 2020. 160 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198650600
- Titel
- Läkande dundermat : en kokbok med livskraft
- Författare
- Haldorsson, Tina
- Förlag
- Mind & Health tools
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 225 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LÄKANDE DUNDERMAT Maten i kokboken är vanlig naturlig vardagsmat för alla. Den är extra näringstät och stärker ditt immunförsvar. Mat som boostar ögat, smaklökar, tarmflora och stödjer alla celler i din kropp från topp till tå. Extra bra är den för dig med inflammation, magbesvär, övervikt, allergi och autoimmun sjukdom. Recepten och informationen i kokboken är enligt paleo-, lågkolhydratskost och autoimmuna protokollet (AIP). Det är kost som innehåller grönsaker, kött, fisk och naturliga fetter. Kokboken innehåller recept för långkok och snabblagade middagar. Den är naturligt fri från gluten, mjölk, ägg och nötter. Att äta och leva enligt autoimmuna protokollet kan ge mycket bättre hälsa visar forskningen. En stor skara människor världen över vittnar om bättre hälsa med hjälp av AIP-kost. Tina fick stora hälsofördelar; mer energi, styrka, glädje och som bonus en hållbar viktminskning. Livet vände och i boken delar hon med sig av sin hälsoresa och den färgstarka dundermaten som gjorde henne friskare.
Kokboken innehåller ren naturlig mat som:• Stärker ditt immunförsvar• Stärker din tarmflora• Balanserar ditt blodsocker
• Ger dig ett jämnare humör• Läker eller minskar symtom från sjukdom• Ger viktminskning om du behöver det
“Tina har tagit kontrollen över sin egen hälsa på ett imponerande sätt. Hon, tillsammans med många andra jag mött genom årens lopp, har kunnat revolutionera sin hälsa genom att förstå sambanden mellan mat, rörelse och den egna kroppen. I denna bok kombinerar Tina sitt färgsprakande konstnärskap med sitt hälsokunnande på ett inspirerande sätt. Jag kan inte annat än att varmt rekommendera boken.”Jonas Bergqvist, utbildare inom kost, träning och hälsa, författare till Ät & Lev Paleo
“Vi lever i en tid då allt fler tvingas uppleva hur deras eget immunförsvar inte längre fungerar som det ska. Kanske är du en av dem som har drabbats av överkänslighet, inflammation eller autoimmun sjukdom? I så fall kan den här boken bli avgörande för din läkningsprocess. Tina Haldorsson skriver med djup kunskap om matens inverkan på immunförsvaret och om vad som sker i kroppen när du lägger om kosten. Med stor omsorg har hon valt ut några av de näringsrikaste recepten från den autoimmuna kosten (AIP), paleo och lågkolhydratkost. Jag är säker på att boken och dess vackra bilder kommer att ge dig värdefull inspiration som gör vägen till bättre hälsa lätt och njutningsfull.”Karl Hultén, biomedicinare och författare till Autoimmun handbok
TINA HALDORSSON är författare, receptmakare och fotograf till Läkande dundermat. Tina är konstnär, certifierad kost- och hälsocoach och driver matbloggen Colorfulhealth.se där hon inspirerar och coachar människor till bättre hälsa.
Mind & Health tools 1 9789198650600 -
Mammas italienska kokbok
Inbunden bok. Love food. 2011. 221 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445429823
- Titel
- Mammas italienska kokbok
- Förlag
- Love food
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 837 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mammas italienska kokbok är ingen vanlig receptsamling.
Förutom drygt 85 lättlagade, läckra italienska rätter bjuder mamma på tips och visdomsord. Kunskapen och passionen för matlagning har förts vidare från generation till generation. Här finns allt från enkel italiensk husmanskost till festmåltider, picknickmat, bröd och desserter.
Låt dig inspireras av mammas stora erfarenhet så blir matlagningen till ett rent nöje !
Love food 9781445429823 -
Adrians skafferi : familjens kokbok
Inbunden bok. Rubin Förlag. 1 uppl. 2014. 153 sidor.
Nyskick. Presentskick. Stort format. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163757105
- Titel
- Adrians skafferi : familjens kokbok
- Författare
- Larsson, Veronica
- Förlag
- Rubin Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 290 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 978 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Släpp in barnen i köket och laga mat tillsammans! Matlagning behöver inte vara så svårt eller komplicerat. Alla vuxna och barn, oavsett förkunskaper, kan tillsammans laga recepten med hjälp av anvisningarna. I "Adrians skafferi" är recepten baserade på mat och desserter som älskas av både stora och små.
Ett litet urval ur "Adrians skafferi": Fransk köttgryta, kokta blåmusslor och crème brulée. Italiensk lasagne, gourmetpizza och tiramisu. Amerikanska crab cakes, cheeseburgare och cheesecake. Japansk sushi och teriyakimarinerad laxfilé. Thailändsk pad thai, satay med jordnötssås och stekt banan med vaniljglass. Svenska köttbullar med potatismos och brunsås, kalops och frasig äppelpaj. Välkommen in i "Adrians skafferi"!
Rubin Förlag 1 9789163757105 -
Köttfri måndag - kokbok
Inbunden bok. Isaberg förlag. 1 uppl. 2012. 240 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176948668
- Titel
- Köttfri måndag - kokbok
- Författare
- McCartney, Paul
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1138 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den stora majoriteten av människor bryr sig och skulle vilja göra något i sina liv för att hjälpa till att säkra en bättre framtid för kommande generationer. Medan många förslag är svåra att genomföra i praktiken är förslaget med en köttfri dag i veckan något som kan låta sig göras av många och något som med hjälp av denna boken kan uppnås ganska lätt.
The Meatfree Monday Campaign lanserades år 2009 i England av McCartneys och har sedan spridits över hela jordklotet.
Här i Sverige heter rörelsen Köttfri Måndag och frontas av Jonas Paulsson, som blev utsedd till årets miljöhjälte 2011. Han har också skrivit ett förord i den svenska översättningen av boken.
Isaberg förlag 1 9789176948668 -
Vi vänder på steken: så mycket mer än en kokb...
Inbunden bok. Fria Läroverken, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Leader . 2014. 77 sidor.
Mycket gott skick. Anteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163746444
- Titel
- Vi vänder på steken : så mycket mer än en kokbok
- Författare
- Mattsson O., Margaretha - Ny på landet (projekt)
- Förlag
- Linköping : Margareta Mattsson Ottosson
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Fria Läroverken, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Leader 9789163746444 -
Husmoderns kokbok. Det borgliga hemmets kokbo...
Inbunden bok. B. Wahlströms bokförlag. 1931. 424 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKB. Wahlströms bokförlag
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn