Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Himmel och helvete : mord i Knutby

Himmel och helvete : mord i Knutby

Bokförlaget DN, 2004. Inbunden, skyddsomslag, 278s. 650g. Illustrerad.

Mycket gott skick. ISBN 9175886634 Baksidestext: Det här är berättelsen om en av Sveriges märkligaste och mest uppmärksammade kriminalhistorier någonsin. Det är också en berättelse om religionens kraft och makt över människan, och hur den kan spränga alla moraliska gränser.

Barnflickan Sara Svensson strävade efter Guds nåd. Natten till den 10 januari tog hon bilen till Knutby. Hon dödade pastorshustrun Alexandra Fossmo och försökte därefter mörda sin granne Daniel Linde.
Skotten blev upptakten till en av Sveriges mest omskrivna och komplicerade mordhistorier genom tiderna, men också till en intensiv teologisk debatt. Pingströrelsen tog snabbt avstånd från Knutbyförsamlingen och dess yttersta ledare Åsa Waldau utpekad av avhoppare, Sara Svensson och Helge Fossmo som "Kristi brud".
Religionsforskare och sektexperter började debattera det religiösa tillståndet i Sverige. Det vilsna, nästan desperata sökandet efter andlighet fick plötsligt ett nytt knivskarpt ljusskoningslöst för de etablerade samfunden.
Hur kunde en kristen miljö tillåta att en ung, djupt religiös kvinna blev en skoningslös mördare? Varför såg ingen Helge Fossmos manipulativa drag? Vem bär ansvaret - Sara Svensson, Helge Fossmo eller den tillåtande miljön i Knutby?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9175886634
Titel
Himmel och helvete : mord i Knutby
Författare
Cristiansson, Terese
Förlag
Bokförlaget DN
Utgivningsår
2004
Omfång
278 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 235 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
637 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här är berättelsen om en av Sveriges märkligaste och mest uppmärksammade kriminalhistorier någonsin. Det är också en berättelse om religionens kraft och makt över människan, och hur den kan spränga alla moraliska gränser.   Barnflickan Sara Svensson strävade efter Guds nåd. Natten till den 10 januari tog hon bilen till Knutby. Hon dödade pastorshustrun Alexandra Fossmo och försökte därefter mörda sin granne Daniel Linde.       Skotten blev upptakten till en av Sveriges mest omskrivna och komplicerade mordhistorier genom tiderna, men också till en intensiv teologisk debatt. Pingströrelsen tog snabbt avstånd från Knutbyförsamlingen och dess yttersta ledare Åsa Waldau  utpekad av avhoppare, Sara Svensson och Helge Fossmo som "Kristi brud".    Religionsforskare och sektexperter började debattera det religiösa tillståndet i Sverige. Det vilsna, nästan desperata sökandet efter andlighet fick plötsligt ett nytt knivskarpt ljus skoningslöst för de etablerade samfunden.      Hur kunde en kristen miljö tillåta att en ung, djupt religiös kvinna blev en skoningslös mördare? Varför såg ingen Helge Fossmos manipulativa drag? Vem bär ansvaret - Sara Svensson, Helge Fossmo eller den tillåtande miljön i Knutby?    Journalisten Terese Cristiansson har som enda journalist under sommaren 2004 fått delta i Knutby Filadelfias träningsskola. Hon har därmed fått en unik inblick i församlingen. Med mordet som bakgrund har hon intervjuat församlingsmedlemmar, avhoppare, poliser, religionsexperter, sektologer och företrädare inom pingströrelsen.     I Himmel och helvete. Mord i Knutby ger hon en fördjupad helhetsbild av mordet och dess orsaker. Det är en stark och skakande skildring av ett komplicerat skeende.Terese Cristiansson är kriminalreporter på Expressen. Hon var en av de första journalisterna på plats i Knutby och har sedan dess ingående följt utvecklingen i församlingen. Himmel och helvete. Mord i Knutby är hennes debutbok.