Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dynamisk Psykiatri, i teori och praktik.

Dynamisk Psykiatri, i teori och praktik.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 1998,Natur och Kultur,Förlagsband med skyddsomslag.,458, (4) s. Illustrerad,,Nyskick.,9127035719,

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127035719
Titel
Dynamisk psykiatri
Författare
J Cullberg
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1993
Omfång
460 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
947 g
Språk
Svenska
Baksidestext
DYNAMISK PSYKIATRI är avsedd att vara en introduktion till psykiatrin. Läsaren skall undan för undan, och utan alltför stora förkunskaper, föras in mot de alltmer komplexa psykiatriska problemområdena.

Boken bygger på ett psykodynamiskt synsätt, dvs synen att kunskaper om personlighetsutvecklingen och om individens olika förmåga att hantera påfrestningar i livet ger oss bättre möjligheter att förstå den psykiskt sjukes föreställningsvärld. Denna är inte, som många vill föreställa sig, radikalt annorlunda och mer obegriplig än andra uttryck för psykiskt liv.

Ett dynamiskt synsätt står inte i konflikt med synen att många av de psykiska störningarna och sjukdomstillstånden hänger samman med biologiska betingelser och att biologiska behandlingsmetoder i vissa fall är av stor vikt. Därför har även dessa skildrats, liksom hur de samspelar med de psykologiska och sociala faktorerna.
Denna fjärde upplaga ärgrundligt reviderad och utökad. Den moderna DSM-III-R-diagnostiken har också introducerats vid de sjukdomstillstånd där detta ger ett tillägg till vår kunskap.

Boken skall kunna användas vid utbildningen av läkare och psykologer liksom vid utbildningen till andra människovårdande yrken. Dessutom har den visat sig fylla ett behov av psykiatrisk kunskap hos "vanliga" människor.

Pressklipp

"Johan Cullberg har skrivit en viktig bok som enligt

min mening kommer att ha stor betydelseför psykiatrins

utveckling i vårt land."

  Michael Bohman i Nordisk Psykiatrisk Tidskrift

"kan komma att ge underlag för en dialog präglad

av ömsesidig respekt mellan den biologiska och den

psykoterapeutiska linjen i svensk psykiatri."

Svein Haugsgjerd i Dagens Nyheter

"Cullberg lyckas visa människan bakom diagnoserna,

förmänskliga dem och översätta dem till vardagsspråk."

Ingalill Österberg i Hufvudstadsbladet (Helsingfors)

Johan Cullberg är docent i psykiatri och psykoanalytiker med lång erfarenhet från kliniskt och vetenskapligt arbete. 1983 utsågs han till vetenskapligt råd vid Socialstyrelsen. Han är verksam som överläkare vid Enheten för psykosocial forskning och utveckling i Nacka och sedan 1992 också vid Södermalms psykiatriska sektors klinik på Södersjukhuset.

För sin mycket uppskattade bok Kris och utveckling, 1975, och för Dynamisk psykiatri tilldelades han Svenska Akademiens pris för "Kunskapsförmedlande framställningskonst" 1987 och Svenska Bokförläggareföreningens Fackbokspris 199 I.

Johan Cullbergs senaste bok är Skaparkriser, 1992. Den vill belysa två framstående författares, August Strindbergs och Stig Dagermans, olika försök att bemästra sina livskriser, där den ene kom till en kreativ förlösning medan den andre gick under.