Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 55 SEK
Tillsammans - i lust eller blomstring?

Tillsammans - i lust eller blomstring?

av

Inbunden bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 1 uppl. 2012. 245 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Boken förklarar varför svenskar har blivit unikt självständiga och varför förutsättningarna för ökad frihet är större än någonsin.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK


Förlagsfakta

ISBN
9789172241503
Titel
Tillsammans - i lust eller blomstring?
Författare
Dan Andersson
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Utgivningsdatum
20121019
Omfång
245 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
395 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tillsammans - i lust eller blomstring visar varför svenskar har blivit så unikt självständiga och varför förutsättningarna för ökad frihet är större nu än någonsin. Läsaren får hjälp att vrida och vända på begrepp som frihet, plikt, ansvar och ömsesidighet. Boken förklarar varför skolans resultat försämrats och varför utsläppen av koldioxid ökar samtidigt som Sverige gör allt mindre åt problemen. Vad händer med de offentliga tjänstemännens etik när näringslivets är ideal? Boken visar hur skolan och klimatet och tjänstemännens etik hänger samman med en urgammal filosofisk konflikt. Den mellan lustens och blomstringens princip. Annie Lööf (c) och Stefan Löfven (s) kommer självfallet att läsa boken. De som är i offentlig tjänst får nya perspektiv på sitt arbete. Den som sätter miljön främst får svar på frågan; varför vinner inte miljö- och klimatfrågor mer stöd? Och just därför händer inget på skolans område. För de som är förtjusta i näringslivets värderingar säger jag bara: Boken utmanar er på er egen hemmaplan; om förutsättningar för tillväxt. Dan Andersson är född i Borås och har en fil. kand. med ekonomisk inriktning. Han har skrivit flera böcker och medverkat i utredningar om skatter, EMU, jobben, pensioner och nu senast om befolkningens ökade vikt, om integriteten i arbetslivet och sjukvården samt konflikten mellan de förmögna och demokratin. Dan Andersson har haft en rad styrelseuppdrag i banker, försäkringsbolag och fonder. Dan Andersson har varit LO:s chefekonom och statssekreterare åt Björn Rosengren och Mona Sahlin i Näringsdepartementet.